Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Ardennes Coticule

De Belgische firma Ardennes-Coticule zet sinds 1998 de activiteiten van Burton voort. Ardennes-Coticule baat een leisteengroeve uit in Vielsalm, België. Uit de groeve komen de wereld bekende Coticule, Belgische Blauwe Wetsteen en dubbelzijdige La Pyrénées. Deze stenen hebben een unieke slijpfunctie, door het aantal granaten in de steen.

Uit verschillende grondlagen worden tonnen gesteente gewonnen. Per ton steen wordt slechts 1 kg bruikbare wetsteen gewonnen. De Coticule is de fijne steen met 30% à 42% granaten van 5 à 15 micron groot. Deze steen heeft een grit van 8000 en slijpt zeer fijn. Messen die op deze steen geslepen zijn, zijn scheermesscherp. De steen is dan ook geschikt voor open scheermessen, keuken, jacht en zakmessen en beitels en gutsen.

De Belgische Blauwe Wetsteen (BBW) is een middel grove steen met maximaal 25% granaten van 10 à 20 micron groot. Hierdoor heeft de steen een grit van 4000. Deze steen is geschikt voor het slijpen van botte messen. In principe is een mes geslepen op deze steen voldoende scherp om te gebruiken. Voor een scherper en langduriger resultaat werk je je mes af met de Coticule.

La Perénées is een dubbelzijdige steen met aan de ene kant een Belgische Blauwe Wetsteen en een La Perénées. De laatste is een zandsteen met een grit van 1200. Hierdoor is het een ideaal steen voor het slijpen van botte messen. Het is een eerste fase, waarna het mes afgewerkt dient te worden met een BBW of Coticule.

Via het linker menu kunt u de verschillend producten bekijken en filteren op afmetingen.
Categorie
  1. Slijpstenen (6)
Prijs
€ 0 € 45 € 0 t/m € 45

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina