Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.

  • Victorinox zakmes keuzehulp

    U bent op zoek naar een Victorinox zakmes, maar krijgt de juiste maar niet gevonden. Wij snappen volledig dat u verdwaald raakt in de verschillende functies en mogelijkheden van deze zakmessen en daarom hebben wij een hulp voor u ingesteld. In deze blog leggen wij u uit waar u deze hulp kunt vinden en hoe gemakkelijk dit is om te gebruiken.
  • Op reis met de Opinel Nomad Outdoor Cooking Kit

    De vakantieperiode breekt aan en om daar extra van te genieten komt Opinel met een Nomad Outdoor Cooking kit. Een praktisch en compacte messenset, waarin alles te vinden is wat u bij de hand wilt hebben op reis. De reisset bestaat uit drie verschillende zakmessen, een snijplank en een handdoek/draagtas. De messen zijn in verschillende groottes en hebben ieder hun eigen functie.
  • Mes graveren

    Wilt u een echt persoonlijk cadeau geven? Maak uw mes dan persoonlijk door het te laten graveren! Een naam, logo of handtekening, u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om op uw mes te laten zetten. Op deze manier maakt u een mes extra bijzonder! Handig om uw eigen mes te herkennen, maar ook leuk om een uniek cadeau te geven. In deze blog leggen wij u uit hoe wij het mes graveren en hoe u kunt aangeven wat u wil laten graveren.
  • Mesbeschermers

    Een mesbeschermer is een hoes voor een individueel mes. Hierdoor kan het lemmet (het gedeelte waar u mee snijdt) niet beschadigen of bot worden. Of u nu een professionele kok of een amateurkok bent, uw messen verdienen een veilige opbergplek. Wij hebben een uitgebreide collectie met mesbeschermers. Maar waarvoor is een mesbeschermer nu eigenlijk aan te raden?
  • Vaderdag tips

    Het is alweer bijna vaderdag. Natuurlijk bent u druk op zoek naar een leuk cadeau, maar wat moet u uw vader nou geven? Een leuk zakmes of een messenmap zodat hij al zijn mooie messen kan bewaren? In deze blog zetten wij een aantal tips voor u op een rijtje zodat u met een mooi cadeau thuis komt.
  • Messenmagneet: de voor- en nadelen

    Een magneetstrip is uitermate geschikt om uw messen veilig op te bergen. Messenmagneten zijn er daarbij in vele soorten en maten, maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van een magneetstrip? In deze blog zullen wij deze met u delen.
  • Diamant Sabatier Damascus koksmes

    Net voor het eind van het jaar komt Diamant Sabatier met een primeur op de proppen: een damascus koksmes in zeer beperkte oplage.

    Diamant Sabatier Damascus koksmes

    Diamant Sabatier Damascus koksmes

    Diamant Sabatier Damascus

    Compleet nieuw voor Diamant Sabatier is het gebruik van damast staal. Het Franse merk heeft tot heden gefocust op traditionele Franse messen, met soms een uitstapje naar oosterse designs. Voor het eerst hebben ze een koksmes ontwikkeld met een lemmet van damascus staal, met maar liefst 67 lagen.

    Damaststaal

    Diamant Sabatier Damascus koksmes

    Diamant Sabatier Damascus koksmes

    De term damast of damascus-staal refereert niet naar de herkomst (de stad Damascus), maar naar de samenstelling van het staal. Damast staal kenmerkt zich door de nerf structuur die zichtbaar is in het staal. Dit wordt verkregen door verschillende legeringen (soorten staal) op elkaar te smeden. Vervolgens worden deze twee lagen dubbel gevouwen en opnieuw gesmeed. Dit proces wordt herhaald tot het gewenst aantal lagen bereikt is. Na het smeden wordt het lemmet met een chemische stof behandeld, waardoor de lagen zichtbaar worden. De vervorming van de twee metalen is nooit hetzelfde, ieder mes is hierdoor dus ook uniek.

    Damascus koksmes

    Het koksmes heeft een totale lengte van 20 cm en daarmee een alleskunner in de keuken. Kruiden hakken, portioneren van groente of aardappel, hakken van noten, maar ook het zwaardere werk als het sneden van pompoen of knolselderij is geen probleem. Door het brede lemmet is een wiegbeweging mogelijk en kunnen technieken als ciseleren, julienne, brunoise of chinoise prima met dit mes gedaan worden.

    Luxe afwerking

    Een mes is niet compleet zonder handvat. Voor dit mes is gekozen voor een walnoot handvat. Het mooie donkere hout geeft een luxe afwerking. Het mes wordt geleverd in een luxe geschenkdoos, cadeau geven is dus geen probleem.

     

    Limited edition

    De damast koksmessen zijn one of a kind en gelimiteerd. In totaal zijn er 150 stuks geproduceerd. Ieder mes is voorzien van een nummering, zodat te zie welk exemplaar u heeft.

  • Cadeautip: Opinel zakmes met etui

    Opinel zakmes cadeau geven

    Bent u op zoek naar een mooi Opinel zakmes om cadeau te geven? Dan is het Opinel zakmes met etui een prima optie. Het oerdegelijk zakmes is namelijk verpakt in een chique houten kistje en kan daarom direct cadeau gegeven worden. Ideaal voor de liefhebbers, verzamelaar of Scout!

    Eenvoudig, maar doeltreffend

    Vanaf het moment dat Joseph Opinel begon met het produceren van zakmessen, in 1890, staat het merk bekend om zijn eenvoud en kwaliteit. In 1897 bedacht Opinel de 10 delige serie, N°01 was het kleinste mes en de N°10 het grootste mes. Deze nummering wordt nog altijd gebruikt, al zijn er wel grotere maten bijgekomen. Opinel staat al 120 jaar tuinmannen, vissers, koks en vele andere mensen bij. Het is in die tijd een tijdloos product geworden, dat regelmatig door vader op zoon wordt overgedragen. De producten zijn simpel, enkel bestaand uit hout en staal en geliefd bij grote artiesten en kunstenaars.

    Het productieproces van een Opinel mes bestaat uit meer dan 20 stappen. De fabriek in Chambéry, Savoie, heeft drie grote afdelingen. Allereerst is er de afdeling waar het staal wordt geproduceerd. Grofweg zijn er twee staalsoorten: koolstofstaal en roestvast staal (er worden wel verschillende legeringen gebruikt). Alle messen van Opinel worden gestanst en daarna gehard met verschillende temperaturen. Dit zorgt ervoor dat het een licht en scherp mes is. Ook de Virobloc wordt hier gemaakt, de bekende ringen die zorgen voor veiligheid. Vervolgens is er de hout-afdeling. Hier worden de handvaten gemaakt van mooi en kwalitatief goed hout, voornamelijk Frans beukenhout.

    Tot slot is er de laatste afdeling waar het blad, handvat en eventueel de Virobloc worden samengevoegd. De laatste handeling in het productieproces is het met de hand slijpen van de messen, waardoor elk mes de legendarische Opinel scherpte heeft.

    Opinel zakmes N°08 RVS met etui

    Bij e-Messen zijn vele messen van Opinel verkrijgbaar, we lichten de N°08 rvs met etui en geleverd in een kistje eruit. Dit mes heeft een bladlengte van 8,5 centimeter. Het staal dat gebruikt is, is Sandvik 12C27. Door toevoeging van chroom en koolstof (minsten 0.40%) is het lemmet roestvast en behoudt het zijn kenmerkende scherpte. Het handvat is gemaakt van Frans beukenhout en geeft het mes een klassieke uitstraling. Het mes is voorzien van de bekende Virobloc, waarmee het lemmet zowel in open als gesloten stand te blokkeren is. Hierbij wordt een Opinel etui geleverd, die zorgt voor het opbergen en beschermen van uw zakmes. Dit is alles wordt geleverd in een mooie houten kistje.
    Opinel zakmes in houten kistje

  • Nieuw: Diamant Sabatier Riyouri Uitbeenmes

    De succesvolle messenlijn van Diamant Sabatier is uitgebreid met het Riyouri uitbeenmes. Dit mes is een van de laatste toevoegen aan een al reeds complete messenset. Binnenkort wordt het tourneermes geïntroduceerd en zal de serie uit maar liefst 9 verschillende messen bestaan.

    Semi flexibel Riyouri uitbeenmes

    Kenmerkend voor een uitbeenmes is het smalle lemmet, waardoor het mes soepel door rauw vlees gaat. Het Riyouri uitbeenmes wordt namelijk gebruikt om botten, pezen en andere ongewenste stukken te verwijderen uit een stuk rauw vlees. Dit wordt uitbenen genoemd. Dit vergt enige behendigheid, om het vlees zo te bewerken dat er niet te veel kostbaar vlees te verwijderen en om het stuk netjes te houden.

    Om strak langs het bot te kunnen snijden heeft Diamant Sabatier gekozen voor een semi flexibel lemmet. Hierdoor is het mogelijk om de punt van het lemmet langs de rondingen van het bot te geleiden. De lengte van 15 cm zorgt dat het mes eenvoudig te hanteren blijft. Wanneer het mes een grote lengte heeft, dan kan er niet zo secuur gewerkt worden.

    Riyouri keukenmessen

    De Riyouri messen zijn een opvallende verschijning binnen het scala van Diamant Sabatier. Bij de meeste series leunt het merk tegen het klassieke design, met een doorlopende angel in het heft (handvat) en waaraan twee schalen bevestigd zijn met klinknagels.

    De Riyouri serie is anders, de messen zijn namelijk volledig gemaakt van RVS. Het lemmet bestaat uit een hoogwaardige legering (X45CrMoV15), waaraan een heft van 18/8 staal naadloos gelast is. Door dit naadloos lassen is het mes 100% hygiënisch. Om een stevige grip te garanderen is er een antislipstructuur aangebracht. Zelfs met vette of vochtige handen kunt u het mes veilig vast houden en er mee werken.

    Diamant Sabatier

    Het Franse merk Diamant Sabatier is sinds jaar en dag een gevestigde naam. Vanuit de fabriek in Thiers gaan de messen de hele wereld over om gebruikt te worden door topchefs, hobbykoks en andere kookliefhebbers. Met series in verschillende prijsklassen en kwaliteiten is er voor ieder wat wils.

    De hoge kwaliteit die Diamant Sabatier levert is mede het bestaansrecht van het merk. Op het merk valt te vertrouwen en ook bij aanschaf van een nieuw mes weet u wat u in handen heeft. Een levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten is dan ook niet vreemd.

  • Snijplank: welk materiaal is het beste?

    Er is veel discussie over het beste materiaal voor een snijplank. Het beste materiaal is ook niet zo maar gevonden. Iedere materiaalkeuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Laten we beginnen met de uitleg wat een snijplank is. Een snijplank wordt gebruikt om voedsel op te snijden om klaar te maken voor bereiding. Snijden kan natuurlijk uit de hand (denk aan aardappels schillen), maar wordt veelal op een oppervlakte gedaan. Snijden op een vlak en stabiel oppervlakte is makkelijk dan bijvoorbeeld op een bord. Het zou natuurlijk zonde zijn om op het keukenaanrecht te snijden, aangezien het aanrecht binnen no-time vol krassen zit. Dit is dan ook een van de redenen dat een snijplank gebruikt wordt: voorkomen van beschadiging. Daarnaast is het hygiëne-aspect erg belangrijk, een snijplank is makkelijker schoon te maken dan een compleet aanrecht. Daarnaast kan de snijplank ook gebruikt worden om gesneden voedsel te transporteren, denk hierbij aan een fijn gesnipperd uitje dat van de snijplank geschoven wordt, rechtstreeks de pan in.

Artikelen 1 tot 10 van 42 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5