Opinel zakmes cadeau geven

Bent u op zoek naar een mooi Opinel zakmes om cadeau te geven? Dan is het Opinel zakmes met etui een prima optie. Het oerdegelijk zakmes is namelijk verpakt in een chique houten kistje en kan daarom direct cadeau gegeven worden. Ideaal voor de liefhebbers, verzamelaar of Scout!

Eenvoudig, maar doeltreffend

Vanaf het moment dat Joseph Opinel begon met het produceren van zakmessen, in 1890, staat het merk bekend om zijn eenvoud en kwaliteit. In 1897 bedacht Opinel de 10 delige serie, N°01 was het kleinste mes en de N°10 het grootste mes. Deze nummering wordt nog altijd gebruikt, al zijn er wel grotere maten bijgekomen. Opinel staat al 120 jaar tuinmannen, vissers, koks en vele andere mensen bij. Het is in die tijd een tijdloos product geworden, dat regelmatig door vader op zoon wordt overgedragen. De producten zijn simpel, enkel bestaand uit hout en staal en geliefd bij grote artiesten en kunstenaars.

Het productieproces van een Opinel mes bestaat uit meer dan 20 stappen. De fabriek in Chambéry, Savoie, heeft drie grote afdelingen. Allereerst is er de afdeling waar het staal wordt geproduceerd. Grofweg zijn er twee staalsoorten: koolstofstaal en roestvast staal (er worden wel verschillende legeringen gebruikt). Alle messen van Opinel worden gestanst en daarna gehard met verschillende temperaturen. Dit zorgt ervoor dat het een licht en scherp mes is. Ook de Virobloc wordt hier gemaakt, de bekende ringen die zorgen voor veiligheid. Vervolgens is er de hout-afdeling. Hier worden de handvaten gemaakt van mooi en kwalitatief goed hout, voornamelijk Frans beukenhout.

Tot slot is er de laatste afdeling waar het blad, handvat en eventueel de Virobloc worden samengevoegd. De laatste handeling in het productieproces is het met de hand slijpen van de messen, waardoor elk mes de legendarische Opinel scherpte heeft.

Opinel zakmes in houten kistje

Opinel zakmes N°08 RVS met etui

Bij e-Messen zijn vele messen van Opinel verkrijgbaar, we lichten de N°08 rvs met etui en geleverd in een kistje eruit. Dit mes heeft een bladlengte van 8,5 centimeter. Het staal dat gebruikt is, is Sandvik 12C27. Door toevoeging van chroom en koolstof (minsten 0.40%) is het lemmet roestvast en behoudt het zijn kenmerkende scherpte. Het handvat is gemaakt van Frans beukenhout en geeft het mes een klassieke uitstraling. Het mes is voorzien van de bekende Virobloc, waarmee het lemmet zowel in open als gesloten stand te blokkeren is. Hierbij wordt een Opinel etui geleverd, die zorgt voor het opbergen en beschermen van uw zakmes. Dit is alles wordt geleverd in een mooie houten kistje.