Een mes cadeau geven is een mooi en duurzaam cadeau geven. Voor alle kookliefhebbers van amateur tot professional. Want een goed, kwalitatief mes gaat jarenlang mee.

 

Een cadeau met hoge attentiewaarde

Iedereen die van koken houdt weet dat het koksmes een van het meest gebruikte attribuut is in de keuken is. Bijna alle ingrediënten worden eerst klein gesneden voordat ze verwerkt worden. Een goed mes is dus essentieel voor in een keuken.

Een kwalitatief, goed mes gaat jarenlang mee. En zo ook de attentiewaarde en herinnering van het mes dat cadeau is gegeven. Hoe mooi is het dan om een mes cadeau te geven. Helemaal als u het ook nog eens extra persoonlijk maakt met een gravering van een naam of pakkende tekst.

Of het nu een cadeau voor een hobbykok, amateur kok of voor de professionele chefkok is. Binnen ons assortiment hebben wij altijd wel een passend mes of andere accessoire om als cadeau te geven.

 

Onze messen cadeau top 5

Al jaren worden er messen cadeau gegeven. Ondertussen weten wij welke messen er vooral als cadeau gekocht worden. Hieronder onze top 5 van de cadeaus.

1. Diamant Sabatier Integra Koksmes 20 cm

2. Opinel Le Petit Chef mes + beschermer

 1. Opinel Le Petite Chef mes + beschermer
  Opinel Le Petit Chef mes + beschermer 2 delig
  Kindermes met mesbeschermer
  € 29,50 Incl. BTW

3. Diamant Sabatier Riyouri messenblok naturel

 1. Diamant Sabatier Riyouri messenblok naturel
  Diamant Sabatier Riyouri messenblok naturel

  5-delig messenblok uit de Riyouri lijn van Diamant Sabatier. Gevuld met een koksmes, santoku, tomatenmes, broodmes en een universeel keukenmes.

  Dit product is niet meer leverbaar. Onder 'Direct meebestellen' vind u onze alternatieven.

  € 158,95 Incl. BTW

4. Global GSF-15 Schilmes

 1. Global GSF15 schilmesje
  Global GSF15 schilmesje
  Global zwaar schilmesje met een lengte van 8 cm. Zeer geliefd onder topchefs en hobbykoks. Het schilmes is geschikt om mee te schillen en het snijden van groenten en fruit.
  € 39,50 Incl. BTW

5. Graveren

 1. Mes graveren
  Graveren

  Maak uw mes persoonlijk door het te laten graveren! Op deze manier maakt u een mes extra bijzonder! Handig om uw eigen mes te herkennen, maar ook leuk om een cadeau persoonlijker te maken.
  Kies uit één of meerdere messen onder 'Direct Meebestellen' of vul alleen het formulier in en combineer dit met een mes uit de selectie onderaan deze pagina.

  € 29,95 Incl. BTW

 

Mes cadeau geven - bijgeloof

Rondom het cadeau doen van messen en andere scherpe voorwerpen hangt al eeuwenlang een bijgeloof. Een mes was vroeger namelijk geen kookgerei of onderdeel van het bestek. Eeuwen geleden was een mes vooral een moordwapen.

Geef je iets cadeau dan blijf je eigenlijk toch nog een beetje eigenaar. Het bijgeloof verteld dan ook dat als er iets gebeurt met het gegeven mes, dat de schenker schuldig is. Vandaar dat je een mes altijd moet kopen in plaats van krijgen. Hierdoor ben jij de eigenaar en ben jij verantwoordelijk wat er met een mes gebeurt.

Wil je een mes geven als cadeau, geef er dan ook een muntstuk bij. Laat de ontvanger met dit muntstuk het mes "kopen" en je bent dan van het bijgeloof af.

 

Geen keuze kunnen maken?

Wij hebben een uitgebreid assortiment keukenmessen. Van koksmessen tot schilmessen en van oestermessen tot zalmmessen. Er zit altijd wel iets tussen wat geschikt is om cadeau te geven.

Kijk anders op onze sale pagina voor de laatste aanbiedingen. Of neem contact op met onze klantenservices. Dan helpen wij u bij het vinden van een geschikt cadeau.