Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Een mes cadeau geven

Een mes cadeau geven is een mooi cadeau voor alle kookliefhebbers. Een goed mes gaat jarenlang mee en je heeft dus een cadeau dat jarenlang mee gaat.

Cadeau wat nog lang bij blijft

Iedereen die van koken houdt weet dat het koksmes een van de meest gebruikte dingen in de keuken is. Bijna alle ingrediënten worden eerst klein gesneden voordat het verwerkt wordt. Een goed mes is dus zeer belangrijk en een prachtige investering. In principe gaat een goed mes jarenlang mee en heb je er net zo lang plezier van. Wat is nou een leuker cadeau dan een dergelijk belangrijk element in de keuken? Of het nu een cadeau voor een hobbykok of een gevorderde professionele chefkok is, wij hebben altijd wel passend mes of accessoire in ons assortiment.

Onze cadeau top 5

Al jaren worden er messen cadeau gegeven. Ondertussen weten wij welke messen er vooral als cadeau gekocht worden. Hieronder onze top 5 van de cadeaus.

1. Giesser messenset 27 delig

2. Global G-201 Messenset 2 delig

3. Diamant Sabatier Integra Koksmes 20 cm

4. Global GSF-15 Schilmes

5. Cadeaubon €50,-

Bijgeloof rondom een mes cadeau geven

Rondom het cadeau doen van messen en andere scherpe voorwerpen hangt al eeuwenlang een bijgeloof. Een mes was vroeger namelijk geen kookgerei of onderdeel van het bestek. Eeuwen geleden was een mes vooral een moordwapen.

Geef je iets cadeau dan blijf je eigenlijk toch nog een beetje eigenaar. Het bijgeloof verteld dan ook dat als er iets gebeurt met het gegeven mes, dat de schenker schuldig is. Vandaar dat je een mes altijd moet kopen in plaats van krijgen. Hierdoor ben jij de eigenaar en ben jij verantwoordelijk wat er met een mes gebeurt.

Wil je een mes geven als cadeau, geef er dan ook een muntstuk bij. Laat de ontvanger met dit muntstuk het mes "kopen" en je bent dan van het bijgeloof af.

Geen keuze kunnen/willen maken? Dan een cadeaubon!

Wij hebben een uitgebreid assortiment keukenmessen. Van koksmessen tot schilmessen en van oestermessen tot zalmmessen. Er zit altijd wel iets tussen wat geschikt is om cadeau te doen.
Om het cadeau geven wat makkelijker te maken hebben wij een cadeaubon. Hiermee kan de gelukkige zelf iets uitzoeken uit ons assortiment. Zo weet je zeker dat het een mes is naar wens.

Mocht je twijfelen wat je cadeau kunt doen, dan kunnen wij je daarin altijd adviseren. Als je al een mes uitgezocht hebt en het blijkt dat deze niet gewenst is, dan kun je hem altijd binnen 14 dagen retourneren