Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Integra

Diamant Sabatier Integra is de nieuwe klassieker van het wel bekende Franse merk. De opbouw van het mes is als vanouds; een gesmeed lemmet met doorlopende angel in het handvat en twee schalen bevestigd met klinknagels. Deze combinatie werd decennia gebruikt voor de traditionele series van Diamant Sabatier, zoals Forgé en Cuisine. De Integra messen hebben een upgrade ten opzichte van hun voorgangers, wat zorgt voor betere eigenschappen.

Zo is het heft niet meer recht toe, recht aan, maar ergonomisch gevormd. Een stevige grip is het resultaat, zeker bij wat grotere handen. Het lemmet is wederom gesmeed en loopt geheel door tot aan de achterzijde van het mes. Dit zorgt voor een degelijk en zwaarder mes, het is duidelijk dat u een mes ter hand neemt. Het handvat bestaat uit twee POM-kunststof schalen, die bevestigd zijn door middel van 3 klinknagels.

Bij de bredere messen, zoals het koksmes en de santoku, is nog een verbetering te zien. De krop van het mes loopt niet meer door tot aan de snede, maar stopt direct bij het handvat. Hierdoor is het mogelijk om het mes volledig te slijpen. Net als andere messen van Diamant Sabatier is er gekozen voor goede staal kwaliteit, wat vervolgens gehard wordt tot een hardheid van 56-57° HRC. Hierdoor blijft het mes scherp, maar is nog prima aan te zetten op een (keramische) aanzetstaal of wetsteen.

De Integra messen zijn uitermate geschikt voor hobbykoks en koks in opleiding, aangezien de lijn zeer uitgebreid is en ook speciale messen als een uitbeenmes en fileermes van deze lijn verkrijgbaar zijn.

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2