Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Kasumi

Kasumi messen worden gemaakt in Seki, Japan. Deze stad is van oudsher bekend als productiestad voor bestek en zwaarden. Het bedrijf is opgericht in 1916. De eeuwenoude traditie van het maken van bestek en zwaarden wordt voorgezet in het produceren van keukenmessen van zeer hoge kwaliteit. De kennis en technieken worden gecombineerd om sterkte, schoonheid en functie tot het hoogste niveau te trekken.

De Kasumi messen worden gemaakt van damaststaal, een resultaat wat behaald wordt door twee soort staal op elkaar te smeden en vervolgens meerdere malen te vouwen. Hierdoor ontstaat er een nerfpatroon op het lemmet. Ieder mes wordt door echte ambachtslieden bewerkt en gecontroleerd. Op deze manier voldoen de Masterpiece messen aan een zeer hoge standaard.

Kasumi Masterpiece
Deze zeer speciale messen worden gemaakt van Damast staal, gecombineerd met prachtig kersenhout voor het heft. De messen zijn van topkwaliteit, zowel het staal van het lemmet als het hout van het heft. Speciaal voor de keukenmessen is een staal type ontwikkeld: V-Gold N°10. De hardheid hiervan is 60° HRC, wat erg hard is. In tegenstelling tot andere merken weet Kasumi door deze legering de flexiblilteit van de messen te behouden. Hierdoor worden de snij eigenschappen niet aangepast. Het lemmet is gemaakt van Damast-staal, hiervoor wordt over de harde kern een laag zacht staal en een laag hard staal gesmeed. Het resultaat is damascering, een zichtbare reactie van zuur op de verschillende soorten staal.

De messen van Kasumi bestaan uit 32 lagen staal, waardoor er een prachtige tekening op het lemmet ontstaat.

Het heft is een proces apart. Voordat het helemaal afgerond is, zijn we 620 handmatige stappen verder. Het kersenhout wordt zorgvuldig gesorteerd en vermengd met hars. Daarna worden de schalen verwarmd tot een temperatuur van 500°C. Hierdoor wordt het heft extra hard en waterbestendig. Door middel van twee klinknagels worden de schalen stevig aan de angel bevestigd.

Via het linkermenu kunt u de verschillende lijnen bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om via het filtersysteem naar een bepaald mes te zoeken via de lengte van het mes, hardheid of materiaal.
Categorie
 1. Masterpiece (11)
Soort
 1. Broodmes (1)
 2. Keukenmes (1)
 3. Koksmes (2)
 4. Messenblok (1)
 5. Officemes (1)
 6. Santoku (1)
 7. Uitbeenmes (1)
 8. Vleesmes (2)
Toon minder Toon meer
Lemmetlengte
 1. 8 centimeter (1)
 2. 14 centimeter (1)
 3. 16 centimeter (1)
 4. 18 centimeter (1)
 5. 20 centimeter (2)
 6. 24 centimeter (2)
 7. 25 centimeter (1)
Toon minder Toon meer
Prijs
€ 0 € 225 € 0 t/m € 225

11 artikel(en)

per pagina

11 artikel(en)

per pagina