Keukenmessen - KOTAI - 9 centimeter

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product
  1. Kotai Bunka Officemes 9 cm
    € 80,00 Incl. BTW
    Levertijd: 4-5 werkdagen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
1 product

KOTAI 

KOTAI is een brug tussen Aziatisch en Westers bestek. Licht, precies en ultra scherp als een Japans mes. En toch roestvrij, stevig en zeer duurzaam als een Duits mes.

Alle voordelen zonder de nadelen, geen compromis.

De Missie van KOTAI 

Chef-koks in staat te stellen hun ideeën om te zetten in realiteit. Hun creativiteit in de keuken te uiten door hen inspirerende en betrouwbare tools aan te bieden.

Het Verhaal van KOTAI

Jeremie Plane, oprichter van KOTAI, verhuisde van zijn geboorteplaats Frankrijk naar Azië. Hij begon zijn eigen eten te koken en moest een nieuw mes kopen. Na jarenlang in zijn vingers snijden met botte messen. En tevergeef slijpen van messen gemaakt uit zacht staal. Besloot hij over te stappen naar mooie katana-achtige Japanse messen. Die vooral professionals gebruiken. 

Hij spaarde en kocht een prachtig mes in Kappabashi Street, Tokyo. Het zag er geweldig uit. Voelde geweldig. En het belangrijkste was dat het vlijmscherp was. Het enige probleem was dat het veel meer onderhoud nodig had. 

  • Traditionele Japanse messen zijn scherp, precies en mooi. Maar ook kwetsbaar en vatbaar voor afbrokkeling en oxidatie. Wanneer ze goed worden onderhouden.
  • Westerse messen zijn stevig, duurzaam en roestbestendig. Maar missen de scherpe lemmet rand en behendigheid van hun Aziatische tegenhangers.

Geobsedeerd door dit dilemma, begon ik te praten met talloze smids, ontwerpers, staalingenieurs, chef-koks en gewone thuiskoks. En drie jaar en vele prototypes later werd KOTAI geboren. Licht, precies en ultra scherp als een Japans mes. En toch roestvrij, stevig en zeer duurzaam als een Duits mes. Het beste van twee werelden.

Kortom, een Japans mes voor Franse koks.

KOTAI Messen Kopen

Bestel jouw KOTAI messen gemakkelijk online op E-messen.nl.

Personalisatie is mogelijk. Neem contact op met info@e-messsen.nl voor de mogelijkheden.

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je vragen over een product en/of de levertijd. 
Onze klantenservice helpt je graag met een persoonlijk advies.