Kotai Messen
KOTAI
KOTAI is een brug tussen Aziatisch en Westers bestek. Licht, precies en ultra scherp als een Japans mes. En toch roestvrij, stevig en zeer duurzaam als een Duits mes.
Alle voordelen zonder de nadelen, geen compromis.
De Missie van KOTAI
Chef-koks in staat te stellen hun ideeën om te zetten in realiteit. Hun creativiteit in de keuken te uiten door hen inspirerende en betrouwbare tools aan te bieden.
Het Verhaal van KOTAI
Jeremie Plane, oprichter van KOTAI, verhuisde van zijn geboorteplaats Frankrijk naar Azië. Hij begon zijn eigen eten te koken en moest een nieuw mes kopen. Nadat hij jarenlang in zijn vingers had gesneden met botte messen en tevergeefs messen van zacht staal had geslepen, besloot hij over te stappen op hoogwaardige, katana-achtige Japanse messen, zoals die vaak door professionals worden gebruikt.
Hij spaarde en kocht een prachtig mes in Kappabashi Street, Tokyo. Het zag er geweldig uit. Voelde geweldig. En het belangrijkste was dat het vlijmscherp was. Het enige probleem was dat het veel meer onderhoud nodig had.
- Traditionele Japanse messen zijn scherp, precies en mooi. Maar ook kwetsbaar en vatbaar voor afbrokkeling en oxidatie. Wanneer ze goed worden onderhouden.
- Westerse messen zijn stevig, duurzaam en roestbestendig. Maar missen de scherpe lemmet rand en behendigheid van hun Aziatische tegenhangers.
Geobsedeerd door dit dilemma, begon hij te praten met talloze smids, ontwerpers, staalingenieurs, chef-koks en gewone thuiskoks. En drie jaar en vele prototypes later werd KOTAI geboren. Licht, precies en ultra scherp als een Japans mes. En toch roestvrij, stevig en zeer duurzaam als een Duits mes. Het beste van twee werelden.
Kortom, een Japans mes voor Franse koks.
KOTAI Messen Kopen
Bestel jouw KOTAI messen gemakkelijk online op E-messen.nl.
Personalisatie is mogelijk. Neem contact op met info@e-messsen.nl voor de mogelijkheden.
Kom je er niet helemaal uit? Of heb je vragen over een product en/of de levertijd.
Onze klantenservice helpt u graag met een persoonlijk advies.