Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Robert Welch

Vanuit een oude zijdefabriek in Chipping Campden in centraal Engeland ontwerp een klein team al meer dan 50 jaar verschillende producten. Vanuit de hobby van Robert Welch, cricket, ging de voorkeur naar het werken in een klein team. Verschillende getalenteerde designers werken samen om zo een nieuwe kijk te geven aan gebruiksartikelen. Zoon en dochter van Robert Welch zijn sinds 1993 de directie van het bedrijf. In 2000 overleed Robert zelf.

Ieder product is ontworpen vanuit verschillende simpele vragen over gebruik, duurzaamheid, productie, etc. Zo zijn de Signature messen vanuit de volgende vragen ontstaan:
- Wat wordt er met het mes gesneden?
- Wie gaat het mes gebruiken?
- Kan het sterk zijn, met een vlijmscherpe snede?
- Zal het design net zo lang mee gaan als het mes zelf?

Het beste om te begrijpen wat mensen willen is door ze te ontmoeten. Dit is het uitgangspunt van Robert Herder. Daarom werd er in 1969 een winkel geopend, op een afstand van 100 meter van de fabriek.

Robert Welch Signature
In 2005 stelde de firma Robert Welch een doel om de beste keukenmessen ter wereld te produceren. Door samenwerking met verschillende topchefs wisten zij dit doel te behalen. Het resultaat is een uitgebreide collectie hoge kwaliteitsmessen. Ondertussen hebben de Signature messen verschillende awards binnen gesleept en behoren dus echt tot het topsegment.

Door het gebruik van geavanceerde Europese en Aziatische technieken zijn de Signature messen van hoge kwaliteit. Het lemmet wordt uit één stuk gesmeed, er wordt gebruik gemaakt van Duits DIN 1.4116 roestvast staal. Hierna is het thermisch gehard tot een hardheid van 55-56 HRC. Hierdoor behoudt het mes zijn scherpte goed.

De Signature messen hebben verschillende prijzen behaald, zowel op design als scherpte gebied.

Via het linkermenu kunt u de verschillende lijnen bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om via het filtersysteem naar een bepaald mes te zoeken via de lengte van het mes, hardheid of materiaal.

Er staan geen producten in deze categorie.

Een greep uit onze merken: