Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Slijpservice

Zelfs de beste messen worden toch een keer bot. Slijpen is dan de enige mogelijkheid om ze weer als nieuw te maken. Hiervoor bieden wij een slijpservice. Iedere dinsdag worden bij ons de messen opgehaald door een gereedschapsslijper. Zij zijn experts in het scherp maken van keukenmessen en ander gereedschap.

Alle messen worden zo geslepen, zodat de hardheid behouden blijft. Het mes doorloopt verschillende arbeidsgangen op verschillende machines en met verschillende slijppasta's. De temperatuur blijft binnen de normen waardoor de hardheid niet aangetast wordt.

Zodra uw messen geslepen zijn kunt u ze weer handmatig op scherpte houden met bijvoorbeeld een aanzetstaal of een wetsteen. Zorg wel dat u dit op de juiste manier gebruikt, anders richt u meer schade aan dan dat u goed doet. Wij leggen u graag de juiste manier uit als u uw messen op komt halen.

Als u messen wilt laten slijpen dan kunt u hiervoor terecht in onze winkel. U dient uw messen op maandag voor 17.00u bij ons afgeleverd te hebben, zodat ze dinsdags geslepen kunnen worden. Een week later liggen de messen vlijmscherp op u te wachten.

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw messen naar ons te versturen. Zorg dan wel voor een goede verpakking. Zodra de messen geslepen zijn worden ze naar u retour gestuurd. Voor deze verzendservice rekenen wij € 7,50. Als u hiervan gebruik wilt maken, neem dan even contact met ons op.

Tarieven per artikel:
Artikel Slijpen Conditioneren*
Tafelmes € 3,75
Keukenmes per cm € 0,45 € 0,57
Broodmes per cm € 0,95
Schaar <16 cm € 10,69
Schaar 16 - 20 cm € 13,29
Schaar 20 - 25 cm € 17,29
Schaar 25 - 30 cm € 20,39
Tuinschaar/heggenschaar € 16,79
Kappersscharen € 32,99


Het slijpen van broodmessen, keramische messen en cuttermessen is mogelijk. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de staat van het mes. Wij willen u vragen om hiervoor even contact op te nemen met ons.

*Met conditioneren wordt bedoeld het slijpen van een zwaar beschadigd mes. Dit kan bijvoorbeeld een mes zijn waar de originele vorm uit is of waar een hapje uit het lemmet is geslagen.

Heeft u een flink aantal messen dat geslepen dient te worden, dan kunnen we een speciaal tarief afspreken. Neem hiervoor contact op met ons of kom even langs in de winkel om de mogelijkheden te bespreken.