Met behulp van het speciale gebogen lemmet is het voor dit mes een koud kunstje om vlees te snijden.
- De beste merken
- Voor 17:00 uur besteld, morgen koken!
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- 100% tevredenheidsgarantie
Robert Welch Signature Vleesmes 20 cm
De Signature messen van Robert Welch behoren tot het topsegment van de keukenmessen. Bij deze lijn worden Europese en Aziatische technieken gebruikt waardoor de kwaliteit wordt verhoogd. Vooral het gebogen lemmet van deze serie zorgt ervoor dat het snijden nog soepeler gaat.
Optimale balans
Het mes is daarnaast voorzien van een 'full-tang'. Dit wil zeggen dat het stalen gedeelte dat uit het lemmet komt door het hele heft loopt. Deze tang zorgt er dus voor dat het lemmet aan het heft wordt bevestigd. Door ervoor te zorgen dat deze tang door het hele heft loopt, wordt de optimale balans bereikt.
Makkelijk te slijpen
Doordat het Robert Welch mes voorzien is van een halve krop, kunt u dit mes makkelijk slijpen. De krop is het gedeelte aan het einde van het lemmet dat normaal ervoor zorgt dat de vingers niet makkelijk op de snede kunnen komen. Het heeft dus ook een klein nadeel dat er geen krop op zit (je vingers kunnen nu immers makkelijker op de snede komen), maar het grote voordeel is dat u het mes makkelijk kunt slijpen.
Om dit mes te kunnen slijpen, hebt u een messenslijper nodig met een slijphoek van 15°. Een andere mogelijkheid is om het mes in de juiste hoek op een aanzetstaal te slijpen.
Gebruik
Het vleesmes is te gebruiken voor het trancheren van vlees. Vaak wordt het vleesmes gebruikt in combinatie met een vleesvork. Hiermee kunt u het vlees mooi op zijn plek houden zodat u met het vleesmes mooie plakken kunt snijden. Het vleesmes is ideaal voor bijvoorbeeld beenham of een hele kip.
Afwassen
Het mes is niet geschikt om in de vaatwasser schoon te maken. Doordat de snede van het mes in contact komt met andere harde en scherpe voorwerpen, raakt deze beschadigd. Hierdoor zal het mes vaker geslepen moeten worden en zal deze ook eerder helemaal vervangen moeten worden.
We raden daarom een lauw warm sopje aan. Hiermee kunt u het vuil eenvoudig van het mes afnemen. Na het afwassen direct en goed afdrogen zorgt ervoor dat het lemmet in de beste staat blijft.
Bescherming
Uiteraard is de bescherming van het mes ook belangrijk. Waarbij vooral de snede van het mes de grootste zorg verdient. Het mes loopt namelijk niet alleen gevaar in de vaatwasser. Ook de ondergrond van de snijplank kan voor schade zorgen of wat dacht u van de keukenla.
Maak bijvoorbeeld gebruik van een messenmagneet of mesbeschermer. Zo zorgt u ervoor dat het mes niet in contact komt met andere scherpe voorwerpen. Daarnaast raden we aan om een kunststof of houten snijplank te gebruiken. Op deze manier hebt u het langst plezier van uw messen.
Artikelcode | RW-SIGSA2012V |
---|---|
Merk | Robert Welch |
Artikelcode | RW-SIGSA2012V |
---|---|
Merk | Robert Welch |
Soort mes | Vleesmes |
Lemmetlengte | 20 centimeter |
Merk | Robert Welch |
Land van oorsprong | Engeland |
Productiewijze | Gesmeed |
Slijphoek | 15º |
Damaststaal | Nee |
Staalsoort | X50CrMoV15 |
Lemmet roestvast | Nee |
Hardheid | 56º HRC |
Verpakt in geschenkdoos | Nee |
Vaatwasserbestendig | Nee |
EAN-code | 5055202607439 |