e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.

Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.

Hoe ziet een borrelplank eruit?

Hoe ziet een borrelplank eruit?
Nieuw in ons assortiment zijn de borrelplanken van Bowls and Dishes. De planken zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Maar wat moet ik op een borrelplank leggen? Welke kaas of welke ham moet er op een borrelplank? Welk hout is het beste om te gebruiken? In deze blog nemen we u aan de hand om een perfecte borrelplank op tafel te zetten.

Welke snijplank is het meest hygiënisch?

Welke snijplank is het meest hygiënisch?
Kunststof snijplanken, je ziet ze steeds vaker. Deze snijplanken zijn vooral bekend om de verschillende kleuren. De kleuren onderscheiden op een gemakkelijke wijze de productgroepen die gebruikt kunnen worden met die snijplank. Een kunststof snijplank wordt ook steeds vaker gebruikt. In deze blog zetten we onze kunststof snijplanken in de spotlights. We leggen u uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn van deze snijplanken.

Een mes cadeau geven

Een mes cadeau geven
Een cadeau met een hoge attentiewaarde geven? Geef een mes met een persoonlijke gravering cadeau en steel de show!

Wat is het verschil tussen een koksmes en santokumes?

Wat is het verschil tussen een koksmes en santokumes?
Er zitten een aantal verschillen tussen het santoku- en koksmes. We krijgen dan ook vaak de vraag wat nu het precieze verschil is tussen beide messen. In deze blog leggen we het verschil uit door de messen specifieker te bekijken. Wat is het verschil in lemmet, het handvat of zit er misschien ook een verschil in snijtechniek? Deze blog geeft u de antwoorden.

Top 5: garneren voor kerst

Top 5: garneren voor kerst
In deze blog vindt u 5 tips voor het garneren van uw gerecht met kerst. Dit maakt een gerecht extra lekker en een lust voor het oog.

Kerst cadeautips

Kerst cadeautips
Binnen ons assortiment vindt u cadeaus die gegeven kunnen worden tijdens de kerstdagen. Bent u ook opzoek naar een leuk kerst cadeau of wilt u juist uw eigen kerst verlanglijstje aanvullen? In deze blog vindt u diverse cadeautips.

Opleidingsset van het merk Giesser

Als kok wilt u natuurlijk werken met de beste materialen, zodat u nieuwe dingen kunt leren, uw vaardigheden kunt verbeteren en zodat u uiteindelijk een top resultaat op tafel kunt zetten en misschien nog een stapje hoger, ooit die gedroomde Michelinster behalen. In deze blog vindt u meer informatie over de artikelen die in de opleidingsset zijn opgenomen.

Zalm roken in een kartonnen doos

Zalm roken in een kartonnen doos
Zet eens echt iets speciaals op tafel met Kerst: zelf gerookte zalm! Het klinkt moeilijk en alleen maar voorbestemd aan mannen met baarden en een flinke rookkast. Het tegendeel is echter waar. Zalm roken is eenvoudig met de spullen. Moeilijk is het niet, het kost alleen wat tijd. Gelukkig hoeft u niet constant erbij te zijn en doet de rook zelf zijn werk. Speciaal voor de feestdagen hebben we een mooie set samengesteld, helemaal compleet om zelf aan de slag te gaan met het koudroken van zalm. De set bestaat uit een koudrookgenerator, emmertje beukenrookmot, nitrietzout, een scherp zalmmes en een prachtige serveerplank van mangohout. Van voorbereiding tot serveren, aan alles is dus gedacht (alleen nog zelf de zalm toevoegen). Zeker weten dat u een onvergetelijke indruk maakt op uw gasten!

Vlees trancheren tijdens de kerstdagen

Met de trancheersets binnen ons assortiment wordt u geholpen in de goede richting en wordt het trancheren van vlees, vis of gevogelte een stuk gemakkelijker. In deze blog laten we u daarom kennis maken met deze trancheersets, vertellen we hoe deze sets in elkaar zitten en hoe u deze kunt gebruiken in de keuken.

Snijplank: welk materiaal is het beste?

Snijplank: welk materiaal is het beste?
Er is veel discussie over het beste materiaal voor een snijplank. Het beste materiaal is ook niet zo maar gevonden. Iedere materiaalkeuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Laten we beginnen met de uitleg wat een snijplank is. Een snijplank wordt gebruikt om voedsel op te snijden om klaar te maken voor bereiding. Snijden kan natuurlijk uit de hand (denk aan aardappels schillen), maar wordt veelal op een oppervlakte gedaan. Snijden op een vlak en stabiel oppervlakte is makkelijk dan bijvoorbeeld op een bord. Het zou natuurlijk zonde zijn om op het keukenaanrecht te snijden, aangezien het aanrecht binnen no-time vol krassen zit. Dit is dan ook een van de redenen dat een snijplank gebruikt wordt: voorkomen van beschadiging. Daarnaast is het hygiëne-aspect erg belangrijk, een snijplank is makkelijker schoon te maken dan een compleet aanrecht. Daarnaast kan de snijplank ook gebruikt worden om gesneden voedsel te transporteren, denk hierbij aan een fijn gesnipperd uitje dat van de snijplank geschoven wordt, rechtstreeks de pan in.
52 producten
Pagina