Snijplankensets

Snijplanken zijn in geen enkele keuken te missen. Ze zijn niet alleen handig om voedsel op te snijden en bereiden, maar zijn ook enorm belangrijk bij het behoud van de kwaliteit van je messen en de hygiëne in je keuken.

Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
 1. Profboard Private Collection serie 570
  Vanaf € 78,50 Incl. BTW
  Levertijd: 4-5 werkdagen
 2. Profboard Snijplaat 3 Stuks
  Vanaf € 39,00 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 3. Profboard Snijplaat Wit, Geel en Blauw
  Vanaf € 17,95 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 4. Profboard Snijplaat Rood, Groen en Zwart
  Vanaf € 17,95 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten

Snijplankenset kopen

Hieronder leggen we uit waarom het belangrijk is om een goede snijplankenset te hebben, de verschillende soorten snijplanken die beschikbaar zijn, waar je op moet letten bij het kopen van een snijplankenset, en hoe je je snijplankenset kunt onderhouden.

Waarom is het belangrijk om een goede snijplankenset te hebben?

Bescherming van je messen:

Wanneer je een snijplank gebruikt, bescherm je je messen tegen slijtage en beschadiging. Een goede snijplank zorgt ervoor dat je messen langer scherp blijven en minder vaak geslepen hoeven te worden.

Voorkom kruisbesmetting: 

Wanneer je meerdere snijplanken op de juiste manier gebruikt, voorkom je dat bacteriën zich verspreiden van rauw naar bereid voedsel. Ook voorkom je dat smaken en geuren zich ongewenst met elkaar mengen.

Veiligheid:

Het is een stuk veiliger om te snijden op goede snijplanken die een stabiele ondergrond bieden, waardoor deze niet zomaar verschuiven en je het risico op snijwonden vermindert.

Welke soorten snijplanken zijn er?

Er zijn verschillende soorten snijplanken beschikbaar, en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn de meest voorkomende soorten:

Houten Snijplanken: Houten snijplanken zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Houten Snijplanken zijn echter wel gevoelig voor krassen en moeten regelmatig worden geolied om ze in goede staat te houden. Het is dus aan te raden om bij het aanschaffen van een houten snijplank ook meteen snijplankolie te kopen.

Plastic Snijplanken: Plastic snijplanken zijn betaalbaar, gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig.

Kunststof Snijplanken: Kunststof snijplanken zijn hygiënisch en duurzaam. Ze zijn vaak gemaakt van niet-poreus materiaal, waardoor bacteriën minder kans hebben om zich te verstoppen. Ook kunststof snijplanken kunnen gewoon in de vaatwasser.

Bamboe Snijplanken: Bamboe snijplanken zijn een milieuvriendelijke optie. Ze zijn duurzaam en hebben antimicrobiële eigenschappen, maar zullen ook regelmatig onderhouden moeten worden. Bekijk ons hier ons aanbod snijplankolie.

Het type snijplank dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en het type voedsel dat je het meest snijdt. Het is belangrijk om te weten welk type snijplank het beste is voor welk type voedsel om de hygiëne en veiligheid te waarborgen.

Welke snijplank kan ik het beste kopen?

Om een keuze te maken bij het kopen van de juiste snijplankenset, kun je rekening houden met de volgende eigenschappen:

Materiaal: Kies een materiaal dat past bij je behoeften en voorkeuren. Houten snijplanken zijn ideaal voor brood en groenten. Plastic of kunststof snijplanken zijn geschikter voor rauw vlees.

Grootte: Overweeg de beschikbare ruimte in je keuken en hoeveel ruimte je wilt toewijden aan snijplanken. Een set met verschillende formaten is handig voor diverse kook taken.

Dikte: Dikkere snijplanken zijn vaak duurzamer en beter bestand tegen kromtrekken. Dunnere snijplanken zijn daarentegen eenvoudiger op te bergen, omdat ze minder ruimte in beslag nemen.

Prijs: De prijs van snijplankensets kan sterk variëren. Het is aan te raden te investeren in een set van goede kwaliteit die lang meegaat, maar die wel binnen je budget past.

Onderhoud: Overweeg hoe gemakkelijk de snijplanken schoon te maken en te onderhouden zijn.

Hoe onderhoud je een snijplankenset?

Het onderhouden van je snijplankenset is essentieel voor een langere levensduur dan de snijplanken en de hygiëne in je keuken te waarborgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud:

Reinigen: Reinig na elk gebruik je snijplanken grondig met warm water en afwasmiddel. Met name voor snijplanken die in contact zijn gekomen met rauw vlees is dit erg belangrijk.

Droog goed af: Laat je snijplanken volledig drogen voordat je ze opbergt. Zo voorkom je schimmelgroei.

Regelmatig oliën: Als je houten snijplanken hebt, moet je ze af en toe inwrijven met snijplankolie om ze gehydrateerd en resistent tegen scheuren te houden.

Vervang indien nodig: Als je snijplanken tekenen van slijtage, diepe groeven of scheuren vertonen, is het tijd om ze te vervangen. Oude, veelgebruikte snijplanken zijn lastiger schoon te maken en laten daardoor meer bacteriën en schimmel achter.

Een goede snijplankenset is een investering in de kwaliteit en veiligheid van je koken. Het juiste materiaal, de juiste grootte en het juiste onderhoud zullen ervoor zorgen dat je snijplankenset jarenlang meegaat en je keuken een gezonde en hygiënische omgeving blijft. 

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het kiezen van de juiste snijplankenset in ons ruime assortiment. Bij vragen helpt onze klantenservice je graag verder!

Lees meer