Borrelplanken

Borrelplanken, ook wel tapasplanken of serveerplanken genoemd, zijn er in allerlei soorten en maten. Binnen deze categorie vindt u deze verschillende planken. Zo is er voor iedere smaak een geschikte borrelplank.

Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
 1. Diamant Sabatier Borrelplank 520 x 205 mm
  € 22,95 Incl. BTW
  Levertijd: 3-5 werkdagen
 2. Diamant Sabatier Borrelplank 415 x 155 mm
  € 13,34 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
 3. Diamant Sabatier Borrelplank 400 x 260 mm
  € 20,55 Incl. BTW
  Nog geen leverdatum bevestigd
 4. Diamant Sabatier Borrelplank 650 x 140 mm
  € 20,60 Incl. BTW
  Levertijd: 2-3 werkdagen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten

Borrelplanken zijn er in verschillende houtsoorten. De meest voorkomende zijn de olijfhouten en bamboe planken.

Olijfhout borrelplank

De borrelplanken van olijfhout worden gemaakt van oude olijfbomen. Deze olijfbomen zijn hun functie om olijven te produceren verloren en worden op deze manier een tweede leven gegund. Door de unieke vorm en tekening van het hout, is iedere borrelplank anders. Dit laat niet alleen zien dat de borrelplanken ook echt van oude olijfbomen gemaakt worden, maar het betekent ook dat u een unieke borrelplank in bezit hebt.

Bij een olijfhouten borrelplank is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit houdt dus in dat u de plank regelmatig met olie zal moeten behandelen, omdat de kans anders groot is dat er scheuren ontstaan. Zorg er dus voor dat de plank goed onderhouden blijft en u kunt veel langer genieten van de prachtige borrelplank.

Bamboe borrelplank

Een andere veel voorkomende houtsoort is de bamboe plank. Deze planken worden gemaakt, hoe kan het ook anders, van bamboe. Dit bamboe is geoogst en wordt nadien platgedrukt om in de vorm van de plank te komen. Deze planken worden in de fabriek geproduceerd en hebben daardoor bijna allemaal dezelfde vorm.

Ook bij een bamboe borrelplank is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Eigenlijk geldt het voor ieder product in de keuken; hoe beter u ervoor zorgt, hoe langer het product goed blijft. Zorg dus voor een goed onderhoud met de juiste olie om optimaal van de plank te kunnen genieten.

Borrelplank, serveerplank, tapasplank

Hoe noem je de plank nu eigenlijk? Er worden allerlei benamingen gebruikt om een borrelplank aan te duiden. Veel gebruikte benamingen zijn bijvoorbeeld ook serveerplank, tapasplank, steakplank, buffetplank, bakkersplank of boomstamplank. Uiteindelijk bedoelen we er allemaal hetzelfde mee en hebben we hetzelfde doel, namelijk een plank waar we onze heerlijke kleine hapjes op kwijt kunnen.

Lees meer