Het slanke en flexibele vleesmes dat gelijkmatige en perfecte plakken snijden van alle soorten vlees. Het lemmet is voorzien van antikleefkuiltjes. Hierdoor is het vleesmes geschikt voor het aansnijden van gegaarde stukken vlees als gegrilde kip of beenham.
Diamant Sabatier Riyouri vleesmes met een lemmet van 20 cm lang. De Riyouri serie is ontworpen aan d...
Omschrijving
Diamant Sabatier Riyouri vleesmes met een lemmet van 20 cm lang. De Riyouri serie is ontworpen aan de hand van de Oosterse keuken. Riyouri betekent in het Japans namelijk "keuken". Het volledig stalen mes is geheel naadloos en daardoor extra hygiënisch. De messen zijn super scherp doordat ze op een fijnere hoek geslepen zijn en extra fijn zijn afgewerkt. Hierdoor snijdt u moeiteloos door zelfs de hardste producten.
Het hooggelegeerde (X45CrMoV15) lemmet zorgt ervoor dat het mes langer scherp blijft. Door het toevoegen van onder andere Chroom, Molybdeen en Vanadium worden de messen harder en zijn ze roestvrij. Het heft is robuust en voorzien van een speciale antislipstructuur. Hierdoor ligt het heft goed in de hand, zelfs als u vochtige handen heeft. Het heft is gemaakt van 18/8 staal, waardoor de messen lang mooi blijven. Alle messen van Diamant Sabatier voldoen aan hoge eisen, daarom geeft Diamant Sabatier levenslange garantie op alle messen. Kiest u voor de messen van Diamant Sabatier, dan kiest u voor kwaliteit.
Toepassing
Het vleesmes heeft een flexibel lemmet met antikleefkuiltjes. Hierdoor is het vleesmes geschikt voor het aansnijden van gegaarde stukken vlees als gegrilde kip of beenham.
Staal
Het Riyouri vleesmes van Diamant Sabatier heeft een hardheid van 56-57 HRC. Deze hardheid zorgt voor een goede scherpte behoud, maar het mes is nog steeds makkelijk met de hand te slijpen. Een aanzetstaal is te gebruiken voor regelmatig recht zetten van de snede. Daarnaast kan een keramische of diamant aanzetstaal gebruikt worden voor het slijpen van de messen. Voor een eenvoudige en foutloze slijpbeurt raden wij een (elektrische) slijpmachine aan van het merk Chef's Choice. Het X45CrMoV15 staal zorgt voor een kwalitatief lemmet, dat roestvast is. Lees op onze blog meer over staalsoorten en hardheden en over het slijpen van een keukenmes.
Gebruik
Het vleesmes wordt gebruikt om braadstukken, beenham of een hele kip in stukken te verdelen. Het vleesmes wordt vaak in een set aangeboden met een vleesvork. Deze combi zorgt ervoor dat je je beenham zonder uitschieten in gelijke plakken kunt snijden. Het vlees aansnijden noem je ook wel trancheren. Het vleesmes wordt dan ook wel een trancheermes genoemd.
Bescherming
Een scherp mes los in de lade leggen vraagt om problemen. Het is niet alleen gevaarlijk, het beschadigt ook de snede van het mes. Berg je mes daarom veilig op in een messenblok, hang het aan een magneetstrip, vervoer ze in een messenmap of berg hem op in een mesbeschermer.
Vaatwasserbestendig?
Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te verduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.
Onderhoud
Voor langer behoud van de scherpte van het mes raden wij houten, bamboe of kunststof snijplanken aan. Snijplanken of oppervlakken van glas, steen of metaal zijn schadelijk voor het mes, omdat deze vaak harder zijn dan het mes. Vermijd ook contact met harde dingen als kommen, pannen en serveerschalen.
Cadeau geven
Het Riyouri vleesmes van Diamant Sabatier is verpakt in een mooie geschenkdoos en is dus direct geschikt om cadeau te geven. Een perfect cadeau voor de kookliefhebber, wat jarenlang dankbaar gebruikt zal worden. Rondom het cadeau geven van een mes hangt bijgeloof. Lees op onze blog meer over dat bijgeloof over messen cadeau geven.