- De beste merken
- Voor 17:00 uur besteld, morgen koken!
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- 100% tevredenheidsgarantie
Giesser BestCut Koksmes 20 cm
Koksmes uit de BestCut serie van Giesser met een lemmet van 20 cm lang. Giesser maakt al jaren messen die vooral gebruikt worden in de voedselindustrie. Het lemmet wordt veelal gestanst en daarna bewerkt zodat het mes zijn benodigde hardheid behaald.
Over de Bestcut serie
Messen gesmeed uit één stuk staal. Met zeer veel carbon (X55) voor bijzonder goede duurzaamheid van de snijkant.
Zeer fijne polijst- en slijpafwerking zodat er niets aan het lemmet blijft kleven. In vacuüm gehard tot 56-57 HRC. Het uiteindelijke schuren en slijpen gebeurt door de hand van een meestervakman en garandeert moeiteloos snijden.
Elk mes in de Giesser Bestcut-serie is met zorg ontworpen en met precisie vervaardigd om de meest veeleisende keukenomgevingen aan te kunnen. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvast staal, dat bekend staat om zijn buitengewone scherpte en weerstand tegen corrosie. Dit garandeert niet alleen een langdurige prestatie, maar ook een moeiteloze snijervaring, keer op keer.
Het zijdezachte handvat ligt bijzonder goed en veilig in de hand. De handgrepen zijn stevig met elkaar verbonden met 3 roestvrijstalen klinknagels.
Het materiaal is bijzonder duurzaam en is zelfs bestand tegen temperaturen tot 200°C. (kortstondig contact)
Als indicatie van de kwaliteit is elk mes voorzien van een individueel en volgnummer.
Messen met een kunststof handvat
Het kunststof handvat is geschikt voor contact met voedsel en voldoet aan de eisen van de volgende wettelijke voorschriften.
De messen zijn vaatwasserbestendig. Om de snijkant te beschermen raden wij echter een handmatige reiniging aan.
Toepassing
Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes.
Staal
Het Giesser koksmes heeft een hardheid van 56° HRC. Deze hardheid zorgt voor een goede scherpte behoud, maar het mes is nog steeds makkelijk met de hand te slijpen op een wetsteen. Lees op onze blog meer over staalsoorten en hardheden en over het slijpen van een keukenmes.
Gebruik
Het koksmes is net als de santoku een allrounder. Het lemmet is echter net wat ronder. Hierdoor is de snijbeweging iets groter. Daarnaast loopt het lemmet van een koksmes in een middenspitse punt. Het mes kan gebruikt worden voor het snijden van groenten, hakken van kruiden en het snijden van vlees. Bij gebrek aan een vleesmes kan het koksmes, dankzij zijn lengte, ook gebruikt worden om gaar vlees aan te snijden.
Bescherming
Een scherp mes los in de lade leggen vraagt om problemen. Het is niet alleen gevaarlijk, het beschadigt ook de snede van het mes. Berg je mes daarom veilig op in een messenblok, hang het aan een magneetstrip of berg hem op in een mesbeschermer.
Vaatwasserbestendig?
Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te verduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.
Cadeau geven
Het BestCut koksmes van Giesser is een perfect cadeau voor de kookliefhebber, wat jarenlang dankbaar gebruikt zal worden. Rondom het cadeau geven van een mes hangt bijgeloof. Lees op onze blog meer over dat bijgeloof over messen cadeau geven.
Artikelcode | 8680 20 |
---|---|
Merk | Giesser |
Artikelcode | 8680 20 |
---|---|
Merk | Giesser |
Kleur | Zwart |
Soort mes | Koksmes |
Lemmetlengte | 20 centimeter |
Merk | Giesser |
Collectie | BestCut |
Land van oorsprong | Duitsland |
Slijphoek | 20º |
Damaststaal | Nee |
Lemmet roestvast | Ja |
Hardheid | 56º HRC, 57º HRC |
Materiaal handgreep | Kunststof |
Verpakt in geschenkdoos | Nee |
Vaatwasserbestendig | Ja |