Betaalbaar koksmes van Pintinox. De Professional lijn gemaakt van gesmeed AISI 420 staal. Ideaal voor de professionele chefkok en de hobby-kok. Het mes is geschikt voor hakken, plakjes en kruiden snijden en voor vlees.
Pintinox koksmes met een lemmet van 20 cm lang. De messen van Pintinox zijn uitermate geschikt voor ...
Omschrijving
Pintinox koksmes met een lemmet van 20 cm lang. De messen van Pintinox zijn uitermate geschikt voor de beginnende kok of de enthousiaste hobbykok. Door het aangegoten handvat ligt het mes lekker in de hand. Het mes is gesmeed uit AISI 420 staal. Deze staal keuze zorgt voor een mes dat zijn scherpte prima behoud, maar toch makkelijk te bewerken is. De Professional lijn is daardoor een goede starterslijn, die comfortabel doch betaalbaar.
Toepassing
Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt all-round mes.
Staal
Het Pintinox koksmes is gemaakt van AISI 420 staal. Het lemmet heeft een hardheid van 54-55° HRC. Dit zorgt voor een prima scherpte behoud, maar het mes is nog steeds makkelijk met de hand te slijpen op een wetsteen. Lees op onze blog meer over staalsoorten en hardheden en over het slijpen van een keukenmes.
Gebruik
Het koksmes is net als de santoku een allrounder. Het lemmet is echter net wat ronder. Hierdoor is de snijbeweging iets groter. Daarnaast loopt het lemmet van een koksmes in een middenspitse punt. Het mes kan gebruikt worden voor het snijden van groenten, hakken van kruiden en het snijden van vlees.
Bescherming
Een scherp mes los in de lade leggen vraagt om problemen. Het is niet alleen gevaarlijk, het beschadigt ook de snede van het mes. Berg je mes daarom veilig op in een messenblok, hang het aan een magneetstrip of berg hem op in een mesbeschermer.
Vaatwasserbestendig?
Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te verduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.
Onderhoud
Voor langer behoud van de scherpte van het mes raden wij houten, bamboe of kunststof snijplanken aan. Snijplanken of oppervlakken van glas, steen of metaal zijn schadelijk voor het mes, omdat deze vaak harder zijn dan het mes. Vermijd ook contact met harde dingen als kommen, pannen en serveerschalen.
Cadeau geven
Een perfect cadeau voor de kookliefhebber, wat jarenlang dankbaar gebruikt zal worden. Rondom het cadeau geven van een mes hangt bijgeloof. Lees hier meer over dat bijgeloof over messen cadeau geven.