Bij het koksmes Gyuto van KOTAI komt het beste van twee werelden bij elkaar. De robuustheid die we uit het Westen kennen wordt gecombineerd met de Japanse precisie. Samen levert dit een kwalitatief geweldig koksmes op.
- De beste merken
- Voor 17:00 uur besteld, morgen koken!
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- 100% tevredenheidsgarantie
KOTAI Koksmes Gyuto 20 cm
Het koksmes heeft een lemmet lengte van 20 centimeter. De Gyuto kan voor verschillende taken in de keuken gebruikt worden. De Gyuto is de Japanse variant van het koksmes die wij in het Westen kennen. Het koksmes is wendbaar en goed uitgebalanceerd waardoor er een prettige grip van het mes ontstaat. De Gyuto is in staat om alles te snijden behalve botten en bevroren voedsel.
Het heft is voorzien van een mooi rond handvat. Dit handvat is gemaakt van prachtig pakkahout. Het lemmet van het mes is gehamerd waardoor deze niet alleen qua prestaties top is, maar esthetisch ook een lust voor het oog is. Het lemmet zorgt door het gehamerde patroon voor kleine luchtbelletjes tussen het mes en het eten dat wordt gesneden. Door deze techniek wordt voorkomen dat het eten aan het lemmet blijft kleven.
Het licht gebogen lemmet zorgt ervoor dat er schommelende beweging gemaakt kunnen worden met het mes. Hierdoor kunt u moeiteloos hakken en hele fijne stukjes snijden. Daarbij zorgt de verlaagde punt van het lemmet ervoor dat het precisiewerk een stuk makkelijker wordt.
Door de geringe dikte van het blad kunt u nauwkeurige en scherpe sneden maken. Hierdoor worden zelfs de kleinste producten niet geplet door het koksmes. Door de volledig verbogen tang in het koksmes wordt er gezorgd voor een optimale balans van het mes.
Functies
De Gyuto Koksmes kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het snijden van groenten en fruit, het snijden van diverse vleessoorten en door de ongekende scherpte is het zelfs mogelijk om dwars door een ananas te snijden.
Staal
Het koksmes van KOTAI heeft een hardheid van 59-60 HRC. Dit houdt in dat het mes extreem scherp is en deze scherpte ook goed behoud. Het staal is gemaakt van extreem scherp Japans 440C carbon staal. Hierdoor blijft het mes tot 10 keer langer scherp dan andere messen.
Vaatwasserbestendig
Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te voorduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.
Eigenschappen
- 100% handgemaakt (productieproces bestaat uit 138 stappen en duurt ongeveer 2 maanden)
- Lemmetdikte van 2 millimeter
- Extreem scherp Japans 440C carbon staal
- HRC Hardheid: 59-60
- Pakkahouten handvat
- Gewicht: 198 gram
Onderhoud
Voor langer behoud van de scherpte van het mes raden wij houten, bamboe of kunststof snijplanken aan. Snijplanken of oppervlakken van glas, steen of metaal zijn schadelijk voor het mes, omdat deze vaak harder zijn dan het mes. Vermijd ook contact met harde dingen als kommen, pannen en serveerschalen.
Leveringsomvang
- KOTAI Koksmes Gyuto 20 cm
- Geschenkverpakking
- Mesbeschermer
Artikelcode | KT-SG-001H |
---|---|
Merk | KOTAI |
Artikelcode | KT-SG-001H |
---|---|
Merk | KOTAI |
Soort mes | Koksmes |
Lemmetlengte | 20 centimeter |
Merk | KOTAI |
Collectie | Pakka |
Land van oorsprong | Japan |
Productiewijze | Gesmeed |
Slijphoek | 15º |
Damaststaal | Nee |
Staalsoort | 440C Carbon Steel |
Lemmet roestvast | Ja |
Hardheid | 59º HRC, 60º HRC |
Materiaal handgreep | Pakkahout |
Verpakt in geschenkdoos | Ja |
Vaatwasserbestendig | Nee |
EAN-code | 708999026376 |