Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Giesser

De geschiedenis van Johannes Giesser Messerfabrik GmbH gaat terug naar 1776. In dat jaar is Johannes Giesser begonnen met het produceren van messen en bestek. In 1865 werd een bestekwinkel geopend met een werkplaats. Vanaf 1934 werd er gestart met de productie van handmessen met vast lemmet. Vanaf dat zelfde jaar is de fabriek gescheiden in twee bedrijven. De een produceert messen voor machines en industrieel gebruik, de Johannes Giesser Messerfabrik zet de productie van handmessen voort. In samenwerking met Böhler Edelstahl werd er in 1936 roestvast staal ontwikkeld, geschikt voor deze messen.

Door de jaren heen is het merk groeit en heeft het nieuwe technologieën ontwikkeld om messen te produceren, vooral voor voedselverwerkende bedrijven en cateraars. Het huidige assortiment bestaat uit meer dan 2500 verschillende gesmede en gestanste messen en andere producten.

De messen uit de Giesser fabriek worden vooral door professionals gebruikt. Tijdens het ontwerpen en produceren is dan ook goed gekeken waar welk mes voor gebruikt wordt, hoe lang het per dag gebruikt wordt, etc, etc. Uit deze onderzoeken zijn vele verschillende messen voort gekomen. Door het combineren van de juiste materialen, productiewijze en afwerking ontstaat een mes wat geliefd is bij vele professionals.

Giesser Primeline
De Primeline van Giesser is speciaal ontwikkeld voor de voedselverwerkende industrie. Het heft is behandeld met een anti-bacteriële beschermlaag, waardoor het mes hygiënisch is en blijft. Daarnaast is het geschikt voor veelvuldig gebruik door het ergonomische handvat. Het handvat is gemaakt van zacht materiaal, wat een anti-slip werking heeft, zelfs bij vochtige handen. Door thermische behandelingen van het lemmet is het langer scherp, maar toch makkelijk aan te scherpen op bijvoorbeeld een aanzetstaal.

Via het linkermenu kunt u de verschillende lijnen bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om via het filtersysteem naar een bepaald mes te zoeken via de lengte van het mes, hardheid of materiaal.
Categorie
 1. Primeline (8)
Soort
 1. Koksmes (1)
 2. Messenset (2)
 3. Santoku (1)
 4. Steakmes (1)
 5. Vleesmes (3)
Toon minder Toon meer
Lemmetlengte
 1. 11 centimeter (1)
 2. 18 centimeter (1)
 3. 20 centimeter (1)
 4. 24 centimeter (3)
Hardheid
 1. 56º HRC (8)
 2. 57º HRC (1)
Kleur
 1. Blauw (1)
 2. Geel (1)
 3. Groen (1)
 4. Lime (1)
 5. Oranje (1)
 6. Paars (1)
 7. Roze (1)
 8. Zwart (2)
 9. Zwart/ Roestvrij staal (1)
Toon minder Toon meer
Prijs
€ 0 € 165 € 0 t/m € 165

9 artikel(en)

per pagina

9 artikel(en)

per pagina