Kindermessensets

Voor ouders die hun kinderen willen laten helpen met koken, zonder zorgen over de veiligheid. Leer je kinderen de basis van koken, het snijden van groentes of aardappels met onze kindermessensets.

Lees meer
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten
 1. Opinel Le Petite Chef mes + beschermer
  € 28,50 Incl. BTW
  Nog geen leverdatum bevestigd
 2. Opinel Kindermessenset Le Petit Chef
  Regular Price € 39,00 Special Price € 34,95 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
  Bestel snel, nog 7 op voorraad!
 3. Opinel Kindermessenset Le Petit Chef 3 delig Groen
  € 39,00 Incl. BTW
  Nog geen leverdatum bevestigd
 4. Opinel Kindermessenset Le Petit Chef 3 delig Blauw
  Regular Price € 39,00 Special Price € 34,95 Incl. BTW
  Nog geen leverdatum bevestigd
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
4 producten

Kindermessensets: Veilig Koken met Plezier voor de Kids


Als je kind wil helpen met koken, is het belangrijk om ze aan te moedigen. Je kind kan veel creativiteit kwijt en meer zelfvertrouwen krijgen bij het maken van (eenvoudige) gerechten. Om dit veilig en verantwoord te kunnen doen zijn kindermessensets aan te raden. In dit artikel lichten we verder toe waarom deze kindermessensets een must-have zijn.

 

Waarom Kindermessen?

Deze messen zijn licht. Ze zijn ook klein. Bovendien hebben ze een stompe punt.

Dit zorgt ervoor dat je veilig kunt oefenen. Je hoeft je geen zorgen te maken over verwondingen. De messen zijn ideaal om je kind veilig te leren koken.

 

Veiligheid boven alles

Gewone messen zijn scherp en gevaarlijk voor kleine en onervaren koks in opleiding. Om deze reden zijn kindermessen ontworpen. Gemaakt om letsel te voorkomen bij een ongelukje en geschikt voor kleine handjes.


Hoe Kindermessen bijdragen aan de opvoeding

Door je kind te leren omgaan met kindermessen kunnen ze zelf leren koken. Door je kind te leren omgaan met kindermessen, kunnen ze zelf leren koken. Ze ontdekken dat ze al veel kunnen doen in de keuken. Ze kunnen hun ouders helpen met taken voor volwassenen.

Dit is niet alleen leuk en handig op korte termijn. Het helpt ze ook bij het opgroeien en het ontwikkelen van vaardigheden en verantwoordelijkheden. Deze vaardigheden en verantwoordelijkheden hebben ze in de toekomst nodig.

Door je kind te leren omgaan met kindermessen, kunnen ze zelf leren koken. Ze ontdekken dat ze al veel kunnen doen in de keuken. Ze kunnen hun ouders helpen met taken voor volwassenen.

Het gebruik van kindermessen helpt bij fijne motoriek. Deze messen worden gebruikt bij het snijden, hakken en schillen van groenten en fruit. Wat weer bijdraagt aan de algehele coördinatie en motoriek.


Educatief en leuk

Hoewel ieder kind anders is, kan koken met kindermessen een erg leuke en leerzame ervaring zijn. Je kunt je kind al jong laten kennismaken met verschillend eten. Je kunt je kind al jong laten kennismaken met verschillende smaken. Je kunt je kind al jong laten kennismaken met het maken van lekkere gerechten volgens recepten.


Soorten Kindermessen

De kindermessensets bevatten veilige kindermessen met speciale materialen, zodat kinderen ze veilig kunnen gebruiken. Hier zijn een aantal van de meest populaire opties:

 

 • Kindermessen van roestvrij staal: Deze messen zijn duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Deze messen zijn voor oudere kinderen die al wat ervaring hebben in de keuken.

 • Kindermessen van plastic: Enorm veilig en eenvoudig in gebruik. Ideaal voor hele jonge kinderen die pas net beginnen met koken.

 • Kindermessen van hout: Even veilig als de plastic mesjes, maar een stuk milieuvriendelijker.

 • Kindermessen hebben een extra hoes. - De hoes is bedoeld om ongelukken te voorkomen. - De hoes zorgt ervoor dat er geen ongelukken gebeuren bij het opbergen of vastpakken.

 

Tips voor veillig gebruik van de Kindermessen

Hoewel kindermessen veilig zijn, kunnen ze nog steeds scherp zijn. Het is beter dan snijden met een bot mes, maar volg toch enkele basisregels.

 1. Toezicht: Zorg dat je je kind altijd in de gaten blijft houden in de keuken. Laat je kind nooit zonder toezicht in de weer gaan met messen, ook al zijn het kindermessen.

 2. Leer je kind hoe hij of zij het mes goed vasthoudt en snijdt. De klauw houdt voedsel vast. De klauw beschermt de vingers tijdens het snijden. De klauw zorgt ervoor dat de vingers niet in de buurt van het mes komen.
  Ook een veilige manier van snijden is belangrijk. Daarover kun je hier meer zien.

 3. Niet rennen: Vertel je kinderen dat ze altijd rustig moeten lopen met een mes of scherp voorwerp.

 4. Leer je kind om na gebruik de messen schoon te maken en veilig op te bergen. Zo voorkom je onverwachte ongelukken met een rondslingerend mes.

 

Welk kindermes is het best voor mijn kind?

Het juiste mes voor een kind hangt af van zijn/haar leeftijd. Het hangt ook af van hoe goed je kunt helpen bij het snijden. Als je snel wilt koken en je kind wilt helpen, gebruik dan geen scherpe roestvrijstalen messen. Gebruik in plaats daarvan een plastic kindermes.

Kinderen met wat meer ervaring kun je wat vrijer hun gang laten gaan. Blijf altijd opletten en kijk mee met je kind, zodat er niets misgaat. Om een leeftijd te binden aan elk soort mes kun je deze generale richtlijnen aanhouden:

 • - Plastic kindermes: Vanaf 1 jaar
 • - Hout kindermes: Vanaf 3 jaar
 • - Roestvrijstaal, scherp (bijvoorbeeld de Opinel Le Petit Chef): Minimaal vanaf 7 jaar, jonger is af te raden.

Dit zijn subjectieve richtlijnen, het is aan u als ouder om hier verantwoordelijke keuzes in te maken.

Als je je kind wilt leren snijden en koken, begin dan met zacht fruit zoals banaan. Doe het rustig en stap voor stap. Zorg dat er een stevige ondergrond is en leer correctie snijtechnieken aan.

Speciaal voor kinderen hebben de merken Homey's en Opinel kindermessen gemaakt. Deze kunt u hierboven op deze pagina bij ons bestellen.

Lees meer