Borrelen
Charcuterie bestaat natuurlijk uit het bereiden van een aantal heerlijke delicatessen. De term komt uit Frankrijk en spitst zich toe tot het bereiden van diverse vleesproducten. Om te kunnen genieten van de charcuterie zijn uiteindelijk ook verschillende mesjes en accessoires nodig. Deze vindt u hier.
Lees meerOm heerlijk te kunnen genieten van de uitgebreide borrelplank, hebt u een aantal mesjes nodig om de delicatessen op te eten. Ieder mesje is geschikt voor een ander product.
Worstmes
Het worstmes is er in twee verschillende uitvoeringen; een glad mes en een mes met een kartelrandje. Beide kunnen gebruikt worden om diverse gedroogde worst mee te snijden. Het worstmes met een kartelrandje kunt u ook gebruiken om bijvoorbeeld groenten of stukjes brood te snijden.
Smeermes
Het smeermes is geschikt om diverse soorten paté, zoals bijvoorbeeld rillettes op een broodje te smeren. Ook handig hiervoor is de paté steker. Dit mes is speciaal gemaakt om verschillende paté te snijden. Ook kan het smeermes goed gebruikt worden om kruidenboter te smeren.
Vleesmes
Om het vlees te kunnen snijden kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld het trancheer- of blokmes. Hiermee kunt u diverse soorten vlees snijden waaronder gebraad, ham of rund.
Borrelplank
Bent u nou op zoek naar een geschikte borrelplank? Bekijk dan eens onze categorie met diverse borrelplanken.
Lees meer