Elke messenset heeft er wel eentje: een officemes, ook vaak universeel keukenmes genoemd. Officemessen zijn kleine keukenmessen met een kort lemmet, meestal tussen de 8 en 12 centimeter lang. Ze zijn ideaal voor taken zoals schillen, snijden en precisiewerk. Officemessen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het fijnsnijden van groenten, het ontvellen van fruit, het snijden van kruiden, en nog veel meer.

Maar wat zijn nu de beste officemessen? We hebben onze selectie voor u hieronder op een rij gezet:

1. Diamant Sabatier Riyouri universeel keukenmes 11 cm

 • Zeer populair
 • Robuust heft met speciale antislipstructuur
 • Eenvoudig te slijpen
 1. Diamant Sabatier Riyouri universeel keukenmes 11 cm
  Diamant Sabatier Riyouri universeel keukenmes 11 cm
  Universeel keukenmes met een lemmet van 11 cm. Het korte wendbare lemmet maakt schillen gemakkelijk en het mes is geschikt voor het fijnere werk in de keuken. Geschikt voor het schillen en snijden van allerlei groenten en kaas.
  € 24,50 Incl. BTW

2. Global GS1 Officemes

 • Gemaakt uit één stuk gepatenteerd CROMOVA 18 Japans staal
 • Veel ruimte voor uitbreiding in de G serie
 • Perfect uitgebalanceerd, met zand gevuld heft
 1. Global GS-1 officemes
  Global GS1 officemes
  Global officemes met een lengte van 11 cm. Zeer geliefd onder topchefs en hobbykoks. Het korte wendbare lemmet maakt schillen gemakkelijk en het mes is geschikt voor het fijnere werk in de keuken.
  € 82,50 Incl. BTW

3. Pintinox Professional Officemes

 • Comfortabel én betaalbaar
 • Staal dat makkelijk te bewerken is, maar scherpte behoudt
 • Perfect voor starters
 1. Pintinox Professional Officemes 10 cm
  Pintinox Professional Officemes 10 cm
  Betaalbare en comfortabele officemes van Pintinox. De messen van Pintinox zijn uitermate geschikt voor de beginnende kok of de enthousiaste hobbykok. Het officemes is geschikt voor het snijden en schillen van groenten en fruit.
  € 14,95 Incl. BTW

4. Robert Welch Signature Groentemes

 • Uitstekende Engelse kwaliteit, ontwikkeld in samenwerking met topchefs
 • Gebogen lemmet voor een goede greep
 • Prachtig ontwerp
 1. Robert Welch Signature Groentemes 10 cm
  Robert Welch Signature Groentemes 10 cm
  Het groentemes van Robert Welch Signature staat voor comfort, kwaliteit en jarenlang plezier. 55-56 HRC
  € 49,95 Incl. BTW

5. KOTAI Officemes

 • 100% handgemaakt
 • Nieuw en snel groeiend merk
 • Extreem scherp
 1. KOTAI Officemes 10 cm
  KOTAI Officemes 9 cm

  Het beste van twee werelden komt bij elkaar bij de messen van KOTAI. Het officemes heeft ook de Japanse precisie gecombineerd met de Westerse robuustheid.

  € 70,00 Incl. BTW

6. Yaxell Universeel Keukenmes Super Gou

 • Zeer exlusief
 • Ongekende staal hardheid van 63° HRC
 • Erg mooi verzamelitem voor liefhebbers
 1. Yaxell universeel keukenmes Super Gou 12 cm
  Yaxell universeel keukenmes Super Gou 12 cm

  Het universele keukenmes van Yaxell is vanwege zijn ongekende hardheid van 63° HRC met recht een uitmuntend mes te noemen.

  € 219,00 Incl. BTW

Het belang van het hebben van goede keukenmessen

Goede keukenmessen zijn onmisbaar voor elke thuiskok of professionele chef-kok. Ze maken het bereiden van voedsel efficiënter, veiliger en plezieriger. Met scherpe en hoogwaardige messen kun je nauwkeuriger snijden, wat resulteert in gelijkmatig bereide gerechten en een professionele uitstraling.

Kenmerken van de beste office messen

Hoogwaardige officemessen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of keramiek. Ze hebben een scherp lemmet dat lang scherp blijft en comfortabele handgrepen die goed in de hand liggen. Bovendien zijn ze goed uitgebalanceerd voor optimale controle en precisie tijdens het snijden.

Hoe kies je het juiste officemes voor jouw behoeften?

Bij het kiezen van een officemes is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het materiaal van het lemmet, de handgreep, en de grootte van het mes. Ook je eigen voorkeuren en gebruiksdoelen spelen een rol. Zoek naar een mes dat comfortabel is om vast te houden en dat geschikt is voor de taken die je ermee wilt uitvoeren.

Onderhoud van officemessen

Om ervoor te zorgen dat je officemes optimaal presteert, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het schoonmaken van het mes na elk gebruik, het slijpen van het lemmet indien nodig, en het opbergen van het mes op een veilige en droge plaats.

Net als alle andere messen is het gebruik van de vaatwasser niet aan te raden. Wij raden aan om je kwaliteitsmes gewoon met een lauwwarm, mild sopje af te doen en goed af te drogen. Zo heb je het langst plezier van je mes. Door de vaatwasser krijgt het staal verschillende temperaturen, zuren en andere bijtende stoffen te voorduren. Daarnaast heb je kans dat het lemmet beschadigd raakt als het borden, pannen en andere harde dingen raakt.

Veiligheidstips bij het gebruik van officemessen

Bij het gebruik van officemessen is het belangrijk om altijd de juiste technieken te gebruiken om verwondingen te voorkomen. Houd het mes stevig vast, houd je vingers uit de buurt van het lemmet, en snijd altijd weg van je lichaam. Wees ook voorzichtig bij het schoonmaken en opbergen van het mes om accidentele verwondingen te voorkomen.

Populaire merken en waar ze te vinden zijn

Er zijn veel merken die hoogwaardige officemessen aanbieden, waaronder Diamant Sabatier, Wüsthof, Victorinox, en Global. Deze messen zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde kookwinkels, warenhuizen en online retailer. 

Budgetvriendelijke opties versus luxe keukenmessen

Hoewel luxe keukenmessen vaak van hogere kwaliteit en duurzamer zijn, zijn er ook budgetvriendelijke opties beschikbaar die goed presteren voor alledaagse keukentaken. Het is belangrijk om je budget en gebruiksbehoeften in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste mes voor jou.