Messen inkopen in bulk? Als je de eigenaar bent van een restaurant, weet je hoe essentieel het is om te investeren in de juiste uitrusting voor je keuken. Onder deze uitrusting vallen zonder twijfel ook de messen: koksmessen, steakmessen, schilmessen, vleesmessen, vismessen en snijplaten. Deze messen zijn het hart van elke culinaire horeca onderneming. Het kiezen van de juiste messen leverancier, die groot inkopen tegen aantrekkelijke prijzen mogelijk maakt, is daarin cruciaal.

Het Belang van Kwaliteitsmessen in de Keuken

Waarom is de investering in hoogwaardige messen zo belangrijk? Eenvoudig gezegd, kwaliteitsmessen verbeteren de efficiëntie, veiligheid en het eindresultaat van je gerechten. Ze stellen je team in staat om met precisie en gemak te werken, wat leidt tot een betere presentatie, betere prestaties en snellere voorbereidingstijden.

Waarom investeren in goede messen belangrijk is in de horeca

Een eenmalige investering in goede messen betaalt zich op de lange termijn uit door duurzaamheid en minder vervanging. Bovendien draagt het gebruik van de juiste messen bij aan de tevredenheid en zo ook behoud van je keukenpersoneel.

Koksmessen

Het koksmes is veelzijdig en essentieel voor een breed scala aan taken. Wij bieden een ruime variëteit aan koksmessen en denken graag met je mee bij het maken van keuzes hierin.

Een aanrader zijn de messen uit de Giesser Primeline serie. Deze messen zijn ideaal voor in de horeca en ook de vis- en vleesmessen van Giesser worden veel gebruikt in verschillende restaurants en keukens.

  1. Giesser PrimeLine koksmes
    Giesser PrimeLine koksmes
    Giesser koksmes met een lemmet van 20 centimeter lang. Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes.
    € 29,50 Incl. BTW
  1. Giesser PrimeLine Universeel keukenmes 11 cm
    Giesser PrimeLine Universeel keukenmes 11 cm

    Giesser Primeline keukenmes met een lemmet van 11 centimeter lang. Dit mes is geschikt het hakken, snijden en schillen van verschillende groentes- en/of vlees. Het is dus een echt allround mes.

    € 8,50 Incl. BTW

Steakmessen

Steakmessen zijn cruciaal voor de eetervaring van de klant. Ze moeten scherp en duurzaam zijn, maar ook passen bij de esthetiek van je restaurant. Bekijk ons aanbod Steakmessen en vergelijk om de beste keuze te maken.

  1. 60x Giesser tafelmes 11cm, gekarteld, afgeronde punt Zwart
    60x Giesser tafelmes 11cm, gekarteld, afgeronde punt Zwart

    Giesser tafelmes, met kartels en afgeronde punt. Kunststof handvat in de kleur zwart.
    60 Stuks voor een voordelige stuksprijs. Ideaal voor horeca inkopen.

    Regular Price € 255,00 Special Price € 242,00 Incl. BTW

Groentemessen, Schilmessen, Vleesmessen en Vismessen

Deze gespecialiseerde messen zorgen voor precisie bij specifieke taken, zoals het hakken van groenten, schillen van fruit of het fileren van vis.

Snijplaten

Niet te vergeten, de snijplaat: het ondergeschoven kindje dat net zo belangrijk is voor hygiëne en precisie in jouw professionele keuken. Voor het snijden met messen in de horeca is Profboard een populaire keuze:

  1. Profboard basisplank+ 6 snijplanken
    Profboard basisplank+ 6 snijplanken

    Profboard snijplanken zijn uniek en de meest innovatieve die er zijn. U snijdt op de verwisselbare platen die hygiënische en professionele bereiding van uw versproducten garanderen.

    Vanaf € 104,95 Incl. BTW Regular Price € 109,95 Incl. BTW


Heb je een Sushi restaurant? Dan zijn Global messen een aanrader in jouw keuken. Deze japanse messen hebben een standaard, maar ook verzwaarde- en ‘mini’ serie, waarin alle veelvoorkomende messen zitten, maar dan klein. Ideaal voor het verfijnde werk.

Op zoek naar messen voor specifieke doeleinden? Bekijk hier onze selectie messen in de volgende categorieën:

Hakmessen
Steakmessen
Schilmessen
Dunschillers
Broodmessen
Santoku messen
Japanse Koksmessen
Chinese Koksmessen
Vleesmessen
Messen voor Groente
Messen voor Vis



Op zoek naar een andere categorie of merk? Neem contact met ons op. Ook voor advies.

Waar moet je op letten bij de aankoop van messen?

Bij het kiezen van messen voor je restaurant moet je letten op materiaal en duurzaamheid, balans en ergonomie, prijs versus kwaliteit, en onderhoudsvriendelijkheid.

Materiaal en Duurzaamheid

Het materiaal van het mes bepaalt grotendeels de levensduur en scherpte. Roestvrijstaal is populair vanwege zijn weerstand tegen roest en vlekken, terwijl koolstofstaal bekend staat om zijn duurzaamheid en het vermogen langer scherp te blijven.

Balans en Ergonomie

Een goed gebalanceerd mes, dat comfortabel in de hand ligt, vermindert de vermoeidheid bij langdurig gebruik. Ergonomische handvatten kunnen helpen om letsel te voorkomen en de controle over het snijden te verbeteren.

Prijs vs. Kwaliteit

Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere opties te gaan, is investeren in kwaliteit op de lange termijn vaak voordeliger. Duurdere messen zijn meestal gemaakt van beter materiaal en blijven langer scherp.

Onderhoudsvriendelijkheid

Kies voor messen die eenvoudig te onderhouden zijn. Messen die gemakkelijk schoon te maken zijn en die hun scherpte behouden met minimaal slijpen, zullen op lange termijn tijd en geld besparen.

Hoe Grote Hoeveelheden Messen Voordelig Inkopen

Het inkopen van messen in grote hoeveelheden kan aanzienlijk schelen in de kosten. Neem contact met ons op voor een scherpe offerte op maat.

Waarom inkopen bij E-Messen?

Bij ons kunt u rekenen op korte lijntjes, snelle leveringen en heeft u direct beschikking tot een uitgebreid assortiment messen voor een scherp tarief. Heeft u gewoon snel artikelen nodig in grotere aantallen, zonder gedoe? Bespaar dan tijd door met ons contact op te nemen. Wij regelen de rest.