Ingrediënten:

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

- 1 pakje gezeefde tomaten
- 0.5 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 Elstar appel
- Ketjap Manis
- Tomatenketchup
- Gember(siroop)
- 1 tl sambal
- 1 prei
- 2 eieren
- olie

Benodigdheden:
- Soeppan
- Staafmixer
- Koekenpan
- mes en snijplank

Bereidingswijze:
1. Schil de ui en knoflook en snijd deze in grote stukken.
2. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
3. Doe het water, gezeefde tomaten, bouillonblokjes, ui, knoflook en appel in de soeppan. Breng dit aan de kook en laat het koken tot de ui zacht is.
4. Voeg een scheutje ketjap, de sambal, een flinke scheut tomatenketchup en wat gember(siroop) toe.
5. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
6. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de eieren. Dit mag in roerei of een normaal ei. De laatste moet in reepjes gesneden worden.
7. Was de prei en snijd deze in fijne ringen.
8. Voeg voor het serveren de prei en stukjes ei toe.