Een speciale aanbieding na een dure tijd: een mooie messenset van Zwilling Henckels.
De TWIN Gourmet messen behoren tot zeer geschikte messen voor de beginnende kok en de hobbykok.

De messen van Zwilling

Zwilling Twin gourmet messenset

Zwilling Twin gourmet messenset

De Duitse messen zijn gemaakt van speciaal roestvrij staal. Nadat de vorm gesmeed is, ondergaat het lemmet de FRIODUR behandeling. Dit houdt in dat het lemmet van hoge temperatuur naar een extreem lage temperatuur gebracht wordt en hier gedurende een aantal uren ge-ijshard wordt. De molecule in het staal zetten zich, waardoor het lemmet een hoge hardheid behaald en zo langer scherp blijft.

Het heft is verbonden met het lemmet middels klassieke klinknagels. Het staal van het lemmet loopt door in het heft en daardoor is het een wat zwaarder mes. De kunststof schalen zijn op ergonomische wijze vormgegeven en liggen comfortabel en stevig in de hand.

Zwilling foedraal

Zwilling foedraal

Volgens Zwilling is het mes geschikt voor de vaatwasser, echter raden wij toch aan het mes met de hand af te wassen om onnodige slijtage te voorkomen.

Ons oordeel

Zelf snijd ik al jaren met een Zwilling Four Star koksmes, wat altijd aan de verwachting voldaan heeft. Het TWIN Gourmet koksmes is even zwaar als de Four Star, alleen is de balans compleet anders. De Four Start is namelijk top zwaar, terwijl de TWIN Gourmet in perfecte balans is. Het lemmet van de TWIN Gourmet is vrij dik, wat waarschijnlijk meer weerstand geeft bij het snijden.

Verder is het mes netjes afgewerkt, de schalen sluiten goed aan op de doorlopende angel. Het enige minpunt vind ik de korte schalen. Er mist een krop of een wat verder doorlopend handvat. Hierdoor pak je het lemmet vast, wat vrij scherpe raden heeft. Het setje is goed geprijsd en heeft goede eigenschappen, precies goed voor mensen die wel een goed mes willen, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

De aanbieding van ons

Na de dure feestdagen vinden wij het wel eens tijd voor een scherpe aanbieding. Vandaar dat wij een mooie messenset gecombineerd hebben met een foedraal en mesbeschermers. Zo heeft u drie messen van professionele kwaliteit, compleet met de juiste beschermhoezen en een messenmap om alles veilig te vervoeren. Ideaal als u naar de kookclub gaat. De messenset bestaat uit een koksmes van 20 cm, een vleesmes van 16 cm en een officemes van 10 cm.

Deze set kost nu slecht € 89,-.

  1. Zwilling Henckels TWIN Gourmet messenset 3 delig met foedraal en beschermers
    Zwilling Henckels TWIN Gourmet messenset 3 delig met foedraal en beschermers
    3 delige messenset van Zwilling Henckels Gourmet met foedraal en mesbeschermers.
    € 89,00 Incl. BTW

Daarnaast is de messenset ook los te bestellen, voor slechts € 69,-