De succesvolle messenlijn van Diamant Sabatier is uitgebreid met het Riyouri uitbeenmes. Dit mes is een van de laatste toevoegen aan een al reeds complete messenset. Binnenkort wordt het tourneermes geïntroduceerd en zal de serie uit maar liefst 9 verschillende messen bestaan.

Semi flexibel Riyouri uitbeenmes

Kenmerkend voor een uitbeenmes is het smalle lemmet, waardoor het mes soepel door rauw vlees gaat. Het Riyouri uitbeenmes wordt namelijk gebruikt om botten, pezen en andere ongewenste stukken te verwijderen uit een stuk rauw vlees. Dit wordt uitbenen genoemd. Dit vergt enige behendigheid, om het vlees zo te bewerken dat er niet te veel kostbaar vlees te verwijderen en om het stuk netjes te houden.

Om strak langs het bot te kunnen snijden heeft Diamant Sabatier gekozen voor een semi flexibel lemmet. Hierdoor is het mogelijk om de punt van het lemmet langs de rondingen van het bot te geleiden. De lengte van 15 cm zorgt dat het mes eenvoudig te hanteren blijft. Wanneer het mes een grote lengte heeft, dan kan er niet zo secuur gewerkt worden.

Riyouri keukenmessen

De Riyouri messen zijn een opvallende verschijning binnen het scala van Diamant Sabatier. Bij de meeste series leunt het merk tegen het klassieke design, met een doorlopende angel in het heft (handvat) en waaraan twee schalen bevestigd zijn met klinknagels.

De Riyouri serie is anders, de messen zijn namelijk volledig gemaakt van RVS. Het lemmet bestaat uit een hoogwaardige legering (X45CrMoV15), waaraan een heft van 18/8 staal naadloos gelast is. Door dit naadloos lassen is het mes 100% hygiënisch. Om een stevige grip te garanderen is er een antislipstructuur aangebracht. Zelfs met vette of vochtige handen kunt u het mes veilig vast houden en er mee werken.

Diamant Sabatier

Het Franse merk Diamant Sabatier is sinds jaar en dag een gevestigde naam. Vanuit de fabriek in Thiers gaan de messen de hele wereld over om gebruikt te worden door topchefs, hobbykoks en andere kookliefhebbers. Met series in verschillende prijsklassen en kwaliteiten is er voor ieder wat wils.

De hoge kwaliteit die Diamant Sabatier levert is mede het bestaansrecht van het merk. Op het merk valt te vertrouwen en ook bij aanschaf van een nieuw mes weet u wat u in handen heeft. Een levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten is dan ook niet vreemd.

  1. Diamant Sabatier Riyouri Uitbeenmes 15 cm
    Diamant Sabatier Riyouri Uitbeenmes 15 cm
    Door het semi-flexibele, slanke lemmet snijdt het uitbeenmes makkelijk botten, pezen en vet uit uitbeen. Door zijn vorm laat het mes zich perfect begeleiden tussen uitbeen en bot door.
    € 33,94 Incl. BTW