Wanneer u op locatie gaat koken, is het natuurlijk wel zo prettig om uw eigen messen mee te nemen. Zeker als u weet dat de messen die op locatie aanwezig zijn, voornamelijk bot zijn. Om deze messen veilig mee te kunnen nemen en behoud van scherpte te garanderen zijn er diverse manieren om uw messen mee te nemen. In deze blog geven we u een aantal voorbeelden om messen te vervoeren.

Veilig messen vervoeren: messenmappen

De eerste mogelijkheid is om gebruik te maken van een messenmap. Een messenmap of messenfoedraal is eigenlijk de makkelijkste manier om uw messen veilig te vervoeren. Een dergelijke map is er in verschillende groottes en diverse materialen. Sommigen zijn voorzien van een handvat, anderen niet. In ons assortiment vindt u messenmappen die geschikt zijn van 4 tot 11 messen. U vindt onder andere messenfoedralen van Global, Diamant Sabatier en Zwilling Henckels.

De messenmappen zijn tot een compact formaat op te vouwen waardoor u deze makkelijk mee kunt nemen. In het assortiment hebben we messenmappen die gemaakt zijn van nylon, canvas en leer.

 1. Diamant Sabatier Messenmap Cognac
  Diamant Sabatier Bon Cuir Messenmap Cognac
  Deze messenmap van Diamant Sabatier is vervaardigd uit hoogwaardig leer en uitgevoerd in de kleur cognac. De map is voorzien van vijf opbergvlakken, waarin u uw messen veilig kunt opbergen en vervoeren.
  € 87,55 Incl. BTW

Snel messen vervoeren: mesbeschermers

Een andere mogelijkheid is om de messen te verpakken in een mesbeschermer. Met deze mesbeschermer voorkomt u dat u zich per ongeluk kunt snijden aan de messen. Ook voorkomt u dat de messen elkaar raken waardoor u de scherpte van uw mes langer behoudt.

De mesbeschermers zorgen voor een snelle en eenvoudige manier van bescherming. U hoeft het mes enkel in de mesbeschermer te schuiven en kunt hierna al direct op pad. Het enige nadeel van de mesbeschermers is dat u de messen los zal moeten tillen naar de plaats van bestemming.

 1. Diamant Sabatier mesbeschermer 215 x 50 mm
  Diamant Sabatier mesbeschermer

  Met deze mesbeschermers beschermt u uw eigen keukenmessen. Van een officemes tot koksmes, alle messen kunnen opgeborgen worden in deze beschermers.

  Vanaf € 5,10

  Incl. BTW

Vragen?

Hebt u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Neem dan vooral contact met ons op via de mail (info@e-messen.nl) of telefoon (0413-724991). Onze medewerkers helpen u graag verder.