Waarom blijft eten plakken aan mijn koksmes tijdens het snijden? Hoe kan ik voorkomen dat tijdens het koken bijvoorbeeld een tomaat of komkommer aan mijn mes blijven zitten? In deze blog leggen we u graag uit hoe dit kan en wat eraan te doen is om dit te voorkomen.

Eten plakken aan koksmes

Een groot irritatiepunt is dat bijvoorbeeld een tomaat continu aan het koksmes blijft hangen. Iedere keer moet u de plak zelf van het mes af schuiven. Hierdoor ben je veel langer bezig met het bereiden van een maaltijd. Ook kan het soms zelfs gevaarlijk zijn, omdat u met uw vingers aan het lemmet komt.

Doordat het lemmet van een koksmes vaak vlak is, worden vochtige ingrediënten als het ware vacuüm gezogen. Hierdoor blijft een plakje komkommer gemakkelijk aan het lemmet plakken.

Messen met kuiltjes

Er is echter een oplossing voor dit probleem. In sommige gevallen hebben keukenmessen namelijk kuiltjes of zelfs hele gaten in het lemmet. De kuiltjes zijn de meest voorkomende oplossing. Deze kuiltjes zorgen voor lucht tussen het lemmet en het product. Hierdoor wordt een plakje tomaat niet maar naar het lemmet gezogen, maar wordt deze juist afgestoten. Een groot voordeel, want nu hoeft u niet iedere keer het lemmet schoon te maken. Daardoor kunt u lekker door blijven snijden en is het gerecht sneller klaar.

Assortiment

Binnen het assortiment van e-messen.nl zijn er diverse messen die voorzien zijn van deze kuiltjes. Vrijwel ieder soort keukenmes, of het nu om een koksmes, santokumes of tomatenmes gaat, er zijn altijd enkele producten die deze kuiltjes hebben. Bekijk hiervoor ons gehele assortiment.

Vragen?

Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Of wilt u graag advies over welk mes het meest geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op via 0413-724991 of info@e-messen.nl. Wij zijn op doordeweekse dagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur.