Een mesbeschermer is een hoes voor een individueel mes. Hierdoor kan het lemmet (het gedeelte waar u mee snijdt) niet beschadigen of bot worden. Of u nu een professionele kok of een amateurkok bent, uw messen verdienen een veilige opbergplek. Wij hebben een uitgebreide collectie met mesbeschermers. Maar waarvoor is een mesbeschermer nu eigenlijk aan te raden?

Een mesbeschermer is aan te raden als messen niet worden opgeborgen in een messenblok of aan een magneetstrip. Bij het opbergen van losse messen in een lade, beschadigen messen snel, ook worden messen dan bot. Dit gebeurd doordat ze in contact komen met andere voorwerpen. Ook onderweg is het belangrijk om uw messen te beschermen, zo voorkomt u vervelende ongelukken. Bij het gebruik van een mesbeschermer zullen uw messen vele male minder snel beschadigen of bot worden en ook het vervoeren van messen wordt veiliger.

Niet alleen thuis of onderweg is een messenbeschermer aan te raden. Bij het gebruik van een foedraal of messenmap is het ook aan te raden om gebruik te maken van een mesbeschermer. Door het gebruik van een mesbeschermer in combinatie met een foedraal is het niet meer mogelijk dat een mes per ongeluk in de messenmap snijdt of u uzelf bezeert bij het pakken van een van de messen uit de map.

Verschillende mesbeschermers

Messen zijn er in vele verschillende uitvoeringen en maten. Zo bestaan er ook diverse mesbeschermers, zoals flexibele en stugge hoezen. Maar wat voor mesbeschermers zijn er nu eigenlijk? Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende mesbeschermers die bij ons verkrijgbaar zijn.

Chroma mesbeschermer

De mesbeschermers van Chroma zijn gemaakt van gerecycled kunststof materiaal. U gebruikt deze mesbeschermer als hoes, uw mes kunt u in gemakkelijk in de hoes schuiven voor optimale bescherming van uw messen. Bovendien zijn deze mesbeschermers vaatwasserbestendig en licht van gewicht. De mesbeschermers van Chroma zijn al verkrijgbaar vanaf € 3,50. Er zijn 6 verschillende maten, zodat voor vrijwel ieder mes een passende beschermer bestaat.

Wüsthof mesbeschermer

De mesbeschermers van Wüsthof zijn aan de buitenkant gemaakt van een kunststof materiaal, de binnenzijde is gemaakt van vilt. Doordat de binnenkant van deze mesbeschermers gemaakt zijn van vilt, worden uw messen optimaal beschermd tegen krassen. De beschermers zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, voor messen met een smal lemmet voor bijvoorbeeld officemesjes of tourneermesjes tot aan beschermers voor messen met een breed lemmet voor bijvoorbeeld koksmessen.

Mesbeschermers van Giesser en Bisbell

De mesbeschermers van Giesser en Bisbell zijn gemaakt van een flexibel silicone materiaal met aan de binnenzijde een magneet. Doordat de beschermhoes om het mes heen klemt blijft de hoes stevig om uw mes zitten en beschermt zo het lemmet tegen beschadigingen en tegen vervelende ongelukken. Het voordeel van deze mesbeschermers is dat u de beschermers eenvoudig op maat kunt knippen, voor een perfecte pasvorm van uw mes. De mesbeschermers van Bisbell zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren.

Benieuwd naar ons assortiment mesbeschermers? Hier kunt u al onze mesbeschermers bekijken.