Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon van koken houdt, de keuze voor het juiste keukenmes is essentieel voor een soepele snijervaring. In dit artikel nemen we je mee in de unieke wereld van Global messen, waar vakmanschap en innovatie samenkomen.

Het Geheim van Global Messen: Cromova 18-staal

Global messen worden vervaardigd door Yoshikin in Japan en zijn gemaakt uit één stuk gepatenteerd en keihard Cromova 18-staal. Deze exclusiviteit maakt elk Global mes uniek. Opvallend zijn de kuiltjes in het handvat, die zorgen voor een uitstekende grip, zelfs met natte handen. Bovendien is het handvat gevuld met zorgvuldig afgemeten zand, wat resulteert in een perfect gebalanceerd mes.

Hardheid en Scherpte Behoud

Het Global koksmes onderscheidt zich door zijn indrukwekkende hardheid van 58° HRC. Deze hardheid resulteert niet alleen in uitstekend behoud van scherpte, maar maakt het mes ook handmatig te slijpen op een wetsteen of keramische aanzetstaal. Het gebruik van het speciale CROMOVA 18 staal, verrijkt met 0,8% koolstof en 18% chroom, in combinatie met molybdeen en vanadium, zorgt voor een legering die het mes duurzaam en uiterst sterk maakt.

Lees hier meer over in onze blog over verschillende staalsoorten en hardheden, waar we dieper ingaan op het belang van deze aspecten en tips geven over het slijpen van je keukenmes.

Bescherming voor Langdurige Kwaliteit

Een scherp mes verdient de juiste bescherming. Vermijd problemen en beschadiging door je Global mes veilig op te bergen in een messenblok, aan een magneetstrip of in een mesbeschermer. Zo behoud je niet alleen de scherpte, maar verleng je ook de levensduur van je mes.

Vermijd de Vaatwasser

Hoewel het verleidelijk kan zijn, raden we het gebruik van de vaatwasser af. Reinig je kwaliteitsmes met een lauwwarm, mild sopje en droog het zorgvuldig af. De vaatwasser kan het staal blootstellen aan verschillende temperaturen en bijtende stoffen, wat de kwaliteit van het mes kan beïnvloeden.

Ontdek de unieke combinatie van design en vakmanschap met Global messen - de keuze voor wie streven naar kwaliteit in elke snijervaring.

 1. Global G2 koksmes
  Global G2 koksmes
  Global koksmes met een lengte van 20 cm. Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes.
  € 109,50 Incl. BTW
 1. Global GS-14 kartelmes
  Global GS14 kartelmes
  Het kartelmes van Global heeft een lemmet met een lengte van 14 centimeter. Het kartelmes is voorzien van grove kartels, waardoor het geschikt is voor het snijden van kaas, tomaten en worst. Daarnaast kunnen kleine broodjes en baquettes ook gemakkelijk gesneden worden.
  € 83,50 Incl. BTW