De pastinaak is de laatste jaren weer flink in opmars. Maar goed ook, want er zijn erg lekkere dingen mee te maken.
Het is een ouderwetse groente en daarom maak ik er het liefst een ouderwets lekkere soep van.
Gewoon goed, stevig en voedzaam.

Ingrediënten:

Pastinaaksoep met spekjes.

Pastinaaksoep met spekjes.

- 750 gram pastinaken
- 50 gram boter
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 1 dl slagroom
- 125 gram spekjes
- Zout en peper
- Verse peterselie

Benodigdheden:
- Soeppan
- Staafmixer
- Koekenpan
- Mes en snijplank

Bereidingswijze:
1. Schil de pastinaak, ui en knoflook en snijd deze in stukjes.
2. Smelt de boter in de pan en fruit hierin de groenten aan.
3. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laten koken tot alles gaar is.
4. Pureer de soep met de staafmixer tot er een glad geheel ontstaat.
5. Bak de spekjes uit in de koekenpan en laat even uitlekken op wat keukenpapier.
6. Voeg vlak voor serveren de slagroom toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
7. Garneer met wat spekjes en fijn gesneden peterselie.