Op zoek naar een juiste basisset om aan de slag te kunnen in de keuken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Welke basisset heb ik nodig om alle taken uit te kunnen voeren. Met onderstaande messen kunt u zowel het kleine als grote werk verzetten.

Koksmes

Het eerste mes dat natuurlijk niet mag ontbreken is de alleskunner: het koksmes. Met een koksmes kunt u een behoorlijke hoeveelheid klussen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van vlees en vis, het snijden van groente en fruit of het hakken van kruiden. Het koksmes is echt het mes dat op ieder lijstje bovenaan zou moeten staan. Zowel groot als klein is geen probleem voor deze allrounder.

Klik hier voor alle koksmessen

Broodmes

Naast het koksmes mag ook een broodmes niet ontbreken. Het opensnijden van de broodjes op zondagmorgen of het in kleine stukjes snijden van een stokbrood is natuurlijk geen doen zonder het broodmes. Maar daarnaast kan een broodmes ook voor producten met een harde buitenkant gebruikt worden. Zoals het snijden van een pompoen of knolselderij. Door een lang lemmet te gebruiken, is het makkelijker om rechte en nette stukken te snijden.

Klik hier voor alle broodmessen

Officemes

Voor al het kleine werk mag het officemes absoluut niet ontbreken. Het officemes is namelijk een perfecte aanvulling op het koksmes. Dit komt doordat een officemes een veel kleiner lemmet heeft ten opzichte van het koksmes en hierdoor het preciezere werk beter kan uitvoeren. Met een officemes, dat ook wel een schilmes genoemd wordt, kunt u bijvoorbeeld een appel schillen of andere kleine stukje fruit en groente snijden.

Klik hier voor alle officemessen

Tourneermes

Een andere klein mes dat eigenlijk niet mag ontbreken in de basisset is het tourneermes. Deze lijkt sterk op het officemes, maar heeft aan het uiteinde een zogenoemd 'vogelbekje'. Deze kromming in het lemmet zorgt ervoor dat u makkelijk rond een product kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het schillen van een appel waarbij u continu rondjes draait. Naast de functionele functies van het tourneermes is dit mes ook perfect om mooie creaties te maken.

Klik hier voor alle tourneermessen

Welke basisset heb ik nodig?

Hopelijk hebt u een beter overzicht welke messen er in de bassiset horen te zitten. Bent u op zoek naar een andere messenset? Bekijk dan onze blog over de verschillende messensets. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Dan kunt u ook altijd contact met onze klantenservice opnemen. U kunt ons bereiken op 0413-724991 of via de mail op info@e-messen.nl. Wij staan voor u klaar!