Welke messenset voor vis heb ik nodig? Dat zult u zich vast afvragen wanneer u veel bezig bent met het bereiden van vis. Voor ieder onderdeel is immers een ander mes beter geschikt. In deze blog geven we u meer informatie over de messen die u kunt gebruiken om vis te bereiden.

Zalmmes

Een veel gebruikte vissoort om te bereiden is de zalm. Maar om een zalm netjes op tafel te krijgen, is nog een behoorlijke uitdaging. Vooral het netjes aansnijden van de zalm zonder te rafelen, en daarmee de zalm compleet te verpesten, heeft een goed mes nodig. Hiervoor is het zalmmes in het leven geroepen. Dit mes heeft een extra lang lemmet waardoor u in één aanzet mooie dunne plakken kunt snijden. Zo kan de zalm netjes gepresenteerd worden en wordt deze niet verpest tijdens het snijden.

Klik hier voor alle zalmmessen

Fileermes

Tijdens de bereiding van de vis, kunt u het beste gebruik maken van een fileermes. Hiermee kan op een makkelijke manier de vis gefileerd worden. Het fileermes wordt namelijk gemaakt met een flexibel lemmet waardoor de graat van de vis eenvoudig gevolgd kan worden. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de dikte van het lemmet. Deze is namelijk dunner dan bij gewone messen waardoor het niet nodig is om heel hard te snijden. Kortom het perfecte mes voor de bereiding.

Klik hier voor alle fileermessen

Oestermes

Voor het openen van oesters is natuurlijk maar één mes geschikt: het oestermes. Met het oestermes is dit namelijk geen enkel probleem. Het oestermes is voorzien van een extra dik lemmet waardoor de harde schelpen geen schade aan kunnen richten aan het mes. Bij het gebruik van een oestermes raden we aan om een veiligheidshandschoen te gebruiken. Aangezien er veel kracht op het mes gezet wordt, kan deze wegschieten. Hierbij kan het veel schade aanrichten aan uw hand of arm met de scherpe punt.

Klik hier voor alle oestermessen

Debames

Voor een combinatie van het fileren en snijden van een vis, kunt u het beste gebruik maken van een debames. Dit klassieke Japanse mes is aan slechts één zijde geslepen. Hierdoor is het mes een stuk scherper dan een mes dat aan twee zijdes geslepen is. Het debames is aan de hiel, het achterste stuk van het lemmet, minder scherp zodat deze geschikt is voor het onthoofden van een vis. De rest van het lemmet is geschikt voor het fileren en afsnijden van stukken filet.

Klik hier voor alle debamessen

Andere keukenmessen

Welke messenset voor vis heb ik nodig? Deze vraag zou nu beantwoord moeten zijn. Bent u toch op zoek naar een ander keukenmes? Of op zoek naar een andere messenset. Bekijk dan eens onze blog over de verschillende messensets of losse keukenmessen. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Dan kunt u ook altijd contact met onze klantenservice opnemen. U kunt ons bereiken op 0413-724991 of via de mail op info@e-messen.nl. Wij staan voor u klaar!