Welke messenset voor vlees heb ik nodig? Bent u op zoek naar een messenset om vlees te kunnen bereiden, dan bent u in deze blog aan het juiste adres. Voor ieder stukje van de bereiding tot aan tafel kunt u een ander mes gebruiken. Ieder mes heeft immers zo zijn eigen functie.

Uitbeenmes

Voor de bereiding is een uitbeenmes één van de belangrijkste messen. Dit is een mes als u echt van begin tot eind uw vlees gaat bereiden. Met het uitbeenmes kunt u namelijk precies langs het bot snijden om het vlees te verwijderen. Doordat het lemmet flexibel is, kunt u makkelijk langs het bot blijven snijden. Naast dat u vlees van botten kunt verwijderen, is het uitbeenmes ook ideaal voor het wegsnijden van vetranden.

Klik hier voor alle uitbeenmessen

Hakmes

Een ander mes dat tijdens de bereiding van het vlees gebruikt kan worden, is het hakmes. Met een hakmes kunt u namelijk eenvoudig bevroren vlees doorsnijden of een hele kip doorhakken. Ook kan het hakmes gebruikt worden om harde groenten zoals een pompoen of knolselderij door te snijden. Het hakmes is eerder wat botter gemaakt om gemakkelijk door harde producten heen te komen. Door het mes botter te maken, is deze robuuster en beter geschikt voor deze zware werkzaamheden.

Klik hier voor alle hakmessen

Vleesmes

Voor de presentatie van het vlees op bord, kunt u het vleesmes gebruiken. Het vleesmes zorgt ervoor dat er mooie en gelijke plakken vlees gesneden worden. In combinatie met een vleesvork werkt een vleesmes nog beter. De vleesvork houdt het vlees namelijk mooi op zijn plek. Het vleesmes kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een beenham of hele kip. Vleesmessen hebben over het algemeen een lemmet lengte van minstens 20 centimeter. Hierdoor kunt u in één keer een stuk vlees snijden waardoor het een mooier stuk is.

Klik hier voor alle vleesmessen

Steakmes

Wanneer u daadwerkelijk aan tafel zit, kunt u de steakmessen gebruiken. Deze kleine en zeer scherpe messen zijn ideaal voor het snijden van een biefstuk of entrecôte. Een steakmes snijdt snel nette stukken, terwijl u met een gewoon tafelmes veel meer moet 'hakken' om een stukje af te snijden. Dit komt doordat een gewoon tafelmes veel botter is. Een steakmes zorgt er ook voor dat het stukje vlees niet platgedrukt wordt waardoor de sappen in het vlees bewaard blijven. Hierdoor is de smaak beter dan bij een tafelmes.

Klik hier voor alle steakmessen

Andere keukenmessen

Welke messenset voor vlees heb ik nodig? Deze vraag zou nu beantwoord moeten zijn. Bent u toch op zoek naar een ander keukenmes? Of op zoek naar een andere messenset. Bekijk dan eens onze blog over de verschillende messensets of losse keukenmessen. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Dan kunt u ook altijd contact met onze klantenservice opnemen. U kunt ons bereiken op 0413-724991 of via de mail op info@e-messen.nl. Wij staan voor u klaar!