U bent op zoek naar een keukenmes, maar hebt geen idee welk mes u precies nodig hebt. Aan de hand van deze keuzehulp komt u steeds dichter bij het juiste keukenmes voor uw werkzaamheden. In deze blog helpen we u verder aan het antwoord op de vraag: 'Welk keukenmes moet ik kopen?'.

Welk keukenmes moet ik kopen?

U hebt de keuze gemaakt om een keukenmes aan te schaffen, maar hebt nog geen idee welk mes u nodig hebt. Aan de hand van een aantal categorie├źn leiden we u verder naar het juiste keukenmes. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een mes waar u alles mee kunt doen? Of zoekt u een mes om uw vis mee te bereiden?

Groenten snijden

Wanneer u op zoek bent naar een mes om uw groenten mee te snijden, is dit de juiste categorie. Met deze messen kunt u bijvoorbeeld een aardappel schillen, verschillende kleine groenten mee snijden of heel snel grote hoeveelheden groente snijden met een groot lemmet. Door verschillende messen voor groenten te gebruiken, kunt u de diverse producten gemakkelijker snijden en bereiden.

Klik hier voor alle messen voor groenten

Vlees snijden

Wilt u vlees gaan snijden, maar hebt u nog geen geschikt mes hiervoor? Voor ieder stuk vlees is er een ander geschikt keukenmes. Het is daarom goed om van tevoren te bekijken welk soort vlees u gaat snijden alvorens een vleesmes te kopen. Met een hakmes kunt u immers een stuk moeilijker mooie plakken beenham snijden dan met een trancheermes. We helpen u graag verder aan het juiste mes om uw vlees te snijden.

Klik hier voor alle messen voor vlees

Vis snijden

Ook voor vis zijn er verschillende messen om mee te snijden. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een oester. Dit gaat met een fileermes niet lukken, terwijl een vis fileren weer niet lukt met een oester breekmes. Aan te raden is om, wanneer u meer van dit soort klusjes hebt, ook verschillende messen te gebruiken voor het bereiden van vis.

Klik hier voor alle messen voor vis

Allround messen

Op zoek naar een mes dat voor veel verschillende klussen in de keuken te gebruiken is? Dan kunt u het beste voor een allround mes gaan. Natuurlijk zullen niet alle klusjes even makkelijk gaan met een allround mes, maar deze messen zijn wel weggelegd voor vele verschillende disciplines.

Klik hier voor alle allround messen

Welk mes moet ik kopen?

Bent u op zoek naar een ander mes of bent u op zoek naar een messenset? Bekijk dan onze keuzehulp voor het juiste keukenmes. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Dan kunt u ook altijd contact met onze klantenservice opnemen. U kunt ons bereiken op 0413-724991 of via de mail op info@e-messen.nl. Wij staan voor u klaar!