Welke messenset heb ik nodig? Op zoek naar een aantal messen om een goede basis te hebben, maar geen idee welke messen er allemaal in horen? Of begonnen aan een koksopleiding en op zoek naar de messen die daarbij nodig zijn? In deze blog leggen we de meest voorkomende messensets weer.

Welke messenset heb ik nodig?

Om te bepalen welke messenset voor u geschikt is, zult u zich eerst moeten afvragen waarvoor u een set gaat aanschaffen. Op zoek naar een basis set om in de keuken aan de slag te kunnen? Of bent u vaak in de weer met vlees en zoekt u daar de juiste messen voor? Binnen deze blog komt u weer een stap verder naar de aankoop van een messenset.

De basis

Op zoek naar de eerste messen voor uw collectie? En niet specifiek voor een bepaalde productgroep? Dan kunt u het beste kiezen voor een basis set. Hiermee kunt u alle taken binnen de keuken vervullen en grijpt u nooit mis. Een goed begin van een collectie bestaat eigenlijk uit vier verschillende messen: een koksmes, broodmes, schilmes/officemes en een tourneermes. Hiermee kunt u zowel het grote als het kleine eenvoudig snijden, maar ook schillen verwijderen of een harde buitenkant doorsnijden.

Klik hier voor de basis

Messenset voor vis

Bent u altijd aan het werk met verschillende visproducten? Om een vis goed te kunnen bereiden, zijn er verschillende messen nodig. Daarom kunt u het beste een set samenstellen waarin de verschillende messen voor vis zitten verwerkt. Zo kunt u alle taken, zoals het fileren van een vis, het openbreken van een oester of het in mooie plakken afsnijden van de zalm uitvoeren in de keuken. Het zou immers zonde zijn om een vis te verpesten doordat u het verkeerde mes gebruikt.

Klik hier voor een messenset voor vis

Messenset voor vlees

Bent u juist altijd aan het werk met diverse vleesproducten? Dan kunt u natuurlijk het beste een set samenstellen die u helpt bij het verwerken van vlees. Om vlees op een juiste manier op tafel te krijgen, zijn er namelijk verschillende messen nodig. Met een messenset voor vlees kunt u de verschillende taken in de keuken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vlees weghalen langs het bot, mooie plakken snijden om te presenteren of in stukjes snijden aan tafel.

Klik hier voor een messenset voor vlees

Opleidingsset

Gaat u beginnen aan een koksopleiding? Dan zijn er natuurlijk verschillende messen en toebehoren nodig. Iedere opleiding geeft hier zijn eigen eisen aan waardoor dit per school en opleiding kan verschillen. Binnen ons assortiment hebben we diverse opleidingssets samen gesteld. Zo bent u er altijd zeker van dat er een opleidingsset tussen zit die voldoet aan de eisen van school. Mocht de juiste set er voor u toch niet tussen zitten, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. We kijken dan graag met u mee naar de mogelijkheden.

Klik hier voor de opleidingssets

Messenset met blok

Ook handig is een messenset met een messenblok. Zo hebt u niet alleen een basis aan messen, maar ook direct een opbergmogelijkheid. In een messenblok staan de messen veilig opgeborgen, kunt u zich hier niet aan snijden in de messenla en blijft de scherpte van het mes beter behouden. In een messenblok zit de basis van een messenset verwerkt. Afhankelijk van het aantal messen dat in het blok zit, zijn er diverse toevoegingen gedaan.

Klik hier voor alle messensets met blok

Vragen?

Bent u op zoek naar een los mes? Dan kunt u het beste de blog over welk keukenmes u het beste kunt kopen bekijken. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog? Dan kunt u ook altijd contact met onze klantenservice opnemen. U kunt ons bereiken op 0413-724991 of via de mail op info@e-messen.nl. Wij staan voor u klaar!