Het molenmes is wereldwijd bekend om de langdurige scherpte en comfort tijdens het gebruik. Al ruim een eeuw worden de messen met de hand gemaakt en dat is te merken aan de kwaliteit. Stuk voor stuk komen de messen uit het kleine fabriekje in Solingen, allemaal met een vlijmscherp lemmet.

Er worden heel wat handelingen gedaan voor een molenmes doet wat het moet doen. In dit filmpje worden een aantal van deze stappen duidelijk in beeld gebracht. Op 1.23 min wordt de belangrijkste stap gemaakt in de hele fabriek. De Solinger Dunnschliff wordt getest met de nagelproef. Het lemmet moet zo dun zijn dat het bol als het op een nagel wordt gedrukt. Iedere medewerker van Robert Herder draagt een stalen ring om hierop die test te doen.

 1. Robert Herder Molenmes groot
  Robert Herder Molenmes groot
  Het bekende molenmes van Robert Herder.
  € 23,95 Incl. BTW

 1. Robert Herder Santoku Lignum 3
  Robert Herder Santoku Lignum 3
  Prachtig koksmes van Robert Herder. Het ambachtelijke mes met een pruimen handvat gaat een leven lang mee en snijdt super door zijn extreme scherpte en dunne lemmet. Het mes kan gebruikt worden voor het snijden van groenten, hakken van kruiden en het snijden van vlees. Het mes is dus een echte allrounder.
  € 149,00 Incl. BTW

 1. Robert Herder K3 koks- en fileermes 12,5 cm
  Robert Herder K3 koks- en fileermes 12,5 cm
  Het smalle koksmes of fileermes uit de K-serie. Door zijn smalle lemmet kan dit mes gebruikt worden voor het fileren van kleine vissen of het snijden van groenten.
  € 95,00 Incl. BTW