Vol trots presenteren wij u onze nieuwste aanwinst in ons assortiment: KOTAI. Deze messen zullen de komende weken in ons assortiment opgenomen worden. We zijn er trots op dit merk toe te mogen voegen en hopen dat u net zo enthousiast bent als wij zijn.

KOTAI

Graag vertellen wij u het verhaal achter KOTAI en het ontstaan hiervan. KOTAI is namelijk pas een jaar of tien geleden ontstaan toen de oprichter van het merk verhuisde van Frankrijk naar Azië. Voorheen was hij namelijk de Duitse messen gewend die lekker stevig en duurzaam zijn. In Azië kwam hij echter compleet andere messen tegen. De Japanse messen zijn namelijk ontzettend scherp en hebben een prachtig design. Zoals u merkt, noemen we op dit moment alleen de voordelen van beide werelden. En juist daar is het idee van KOTAI ontstaan.

Beide werelden hebben namelijk iets unieks wat zorgt voor de 'USP' van het product. Maar beide messen hebben ook hun nadelen waardoor nog nooit het meest unieke mes is gemaakt. Tijdens de zoektocht naar het ideale mes kwam Jeremie Plane, de oprichter van KOTAI, op het idee om beide werelden gewoon zelf maar te gaan combineren. Het heeft uiteindelijk drie jaar en miljoenen prototypes geduurd voordat het perfecte mes naar voren kwam. Het KOTAI mes is licht, precies en ultrascherp zoals we allemaal het Japanse mes kennen, maar daarbij ook roestvrij, stevig en duurzaam zoals de Duitse messen bekend zijn.

De messen van KOTAI worden allemaal handgemaakt. Het productieproces bestaat uit maar liefst 138 stappen en duurt ongeveer twee maanden voordat deze klaar is voor verkoop. Na de productie wordt het mes nog eens handmatig nagekeken en gecontroleerd door drie verschillende medewerkers. Nadat zij alle drie onafhankelijk hun goedkeuring hebben gegeven wordt het mes vrijgegeven. De messen worden gemaakt van Japans staal uit Aichi en worden in sommige gevallen afgewerkt in de messenhoofdstad Seki (Japan). De messen die daar niet worden gemaakt, worden geassembleerd in YangJiang (China). Voor de echte messenkenners ook niet onbekend. Dit is namelijk de messen hoofdstad van China.

Assortiment

Het assortiment van KOTAI bestaat uit het complete assortiment keukenmessen zoals we deze kennen. Het koksmes, santokumes, broodmes, schilmes. Noem ze maar op en ze zijn verkrijgbaar. En het mooiste van alles is dat het mes in een prachtige geschenkverpakking geleverd wordt en standaard voorzien is van een beschermhoes. Op deze manier verlengt u de levensduur van het mes.

Ook zo nieuwsgierig geworden naar het assortiment van KOTAI? Bekijk dan snel de volgende pagina. Deze zal de komende weken uitgebreid worden met nog meer messen van dit merk:
https://www.e-messen.nl/merken/kotai