Nieuw in ons assortiment zijn de borrelplanken van Bowls and Dishes. De planken zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Maar wat moet ik op een borrelplank leggen? Welke kaas of welke ham moet er op een borrelplank? Welk hout is het beste om te gebruiken? In deze blog nemen we u aan de hand om een perfecte borrelplank op tafel te zetten.

Houtsoort

Op de vraag welke houtsoort het beste te gebruiken is als borrelplank is geen eenduidig antwoord te geven. De speciaal gemaakte houtsoorten voor de borrelplanken zijn dusdanig afgewerkt dat ze allemaal geschikt zijn voor gebruikt. Het gaat er dus vooral om welke houtsoort u zelf mooi vindt.

Een veel gebruikte houtsoort is olijfhout. Deze borrelplanken worden gemaakt van oude olijfbomen. Deze olijfbomen zijn zo oud dat ze niet meer gebruikt kunnen worden om olijven van te plukken waardoor de gekapt worden. Van dit hout worden vervolgens de prachtige borrelplanken gemaakt met ieder een eigen vorm of reliëf. Hierdoor is iedere borrelplank uniek.

Andere houtsoorten die ook vaak gebruikt worden voor borrelplanken, zijn bijvoorbeeld bamboe, teakhout, walnoothout of beukenhout.

Borrelplank: welk moment?

Een borrelplank, serveerplank of tapasplank. Er worden diverse benamingen gebruikt, maar ze komen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Een prachtige plank met heerlijke kleine gerechtjes. De planken zijn er wel in verschillende vormen en maten waardoor voor ieder borrelmoment een geschikte plank verkrijgbaar is. Daarbij kan de plank zo duur gemaakt worden als u zelf wil. De planken zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- tot en met € 100,-.

Zo is er dus ook voor ieder moment een borrelplank beschikbaar. Een borrelplank kan opgediend worden als voorgerecht, maar u kunt de plank natuurlijk ook als avondeten op tafel zetten.

Natuurlijk zal voor ieder moment een ander formaat nodig zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een plank van ongeveer 40 centimeter. Maar om het hoofdgerecht op tafel te kunnen zetten, maakt u misschien weer liever gebruik van een plank van ongeveer 75 centimeter. Uiteraard is het ook van belang hoeveel mensen er op bezoek komen.

Vulling borrelplank

Zelf een borrelplank maken klinkt heel eenvoudig, maar welke hapjes moet u nou op de borrelplank leggen om samen eens lekker te genieten van een goed gevulde plank? Laten we beginnen dat ieder zijn smaak anders is waardoor in ieder huis een andere gevulde borrelplank zal staan. Het is dus van belang om te weten voor wie u de borrelplank maakt en voor hoeveel personen. Zo kunt u bepalen wat u wel en niet op de borrelplank kan leggen en hoeveel u ongeveer nodig hebt.

Daarna wordt het tijd om de hapjes op de planken te plaatsen. Het makkelijkste is om te beginnen met eventuele schaaltjes en grote stukken zoals bijvoorbeeld kaas of paté. Daarna kunt u de kleinere hapjes, zoals bijvoorbeeld de ham en andere vleeswaren, gemakkelijk hier omheen leggen. Werk altijd van groot naar klein, zo kunt u alle ruimtes op de plank opvullen. Klaar met opdienen? Geniet dan lekker met het gezelschap van de heerlijke borrelplank.

De borrelplanken zijn uiteraard ook bij E-messen.nl te koop. U kunt deze planken eenvoudig via de website bestellen. Bekijk het gehele assortiment via onderstaande link.

Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op via mail: info@e-messen.nl of telefoon: 0413-724991. E-messen.nl, dé winkel voor uw borrelplanken.