Een vaak gestelde vraag is: 'welke snijplank is nu eigenlijk het meest hygiënisch?'. We leggen u de voordelen uit van deze snijplank en waarom juist deze snijplank zo hygiënisch is. Daarnaast nemen we u mee in ons assortiment en laten u zien hoe deze snijplank werkt.

Voordelen

De meest hygiënische snijplanken, zijn de kunststof snijplanken. Maar waarom is dit eigenlijk? De kunststof snijplaten zorgen voor overzicht door de losse snijplaten, zijn los na te bestellen, eenvoudig af te wassen in de vaatwasser en is ook nog een stuk steviger waardoor de snijplaat niet kan verschuiven.

Overzicht

Het grootste voordeel van een kunststof snijplank is het overzicht dat u ermee hebt. Dit zorgt ook voor de meeste hygiëne. De kunststof snijplanken zijn altijd gemaakt in zes verschillende kleuren. Iedere kleur wordt gebruikt voor een andere productgroep. Hierdoor is er in de keuken duidelijkheid wat u op deze snijplank mag snijden. Vooral in de horeca is de kunststof snijplank een veelgebruikt artikel, omdat het voor iedereen in één oogopslag duidelijk is wat ze mogen snijden.

Met de verschillende kleuren voorkomt u dus dat er kruisbesmetting kan ontstaan. De zes verschillende kleuren die gebruikt worden, hebben de volgende betekenis:

- De rode snijplank is voor rauw vlees
- De blauw snijplank is voor vis, schaal- en schelpdieren
- De groene snijplank is voor groenten en fruit
- De gele snijplank is voor rauw gevogelte
- De witte snijplank is voor kaas en brood
- De zwarte snijplank is voor de productpresentatie

  1. Profboard Snijplaat 3 Stuks
    Profboard Snijplaat 5 Stuks

    Profboard Snijplaat 5 Stuks (in dezelfde kleur) te gebruiken in combinatie met de basisplank met het 'Easy Clicksystem'. 

    Vanaf € 39,00 Incl. BTW

Losse snijplaten

De basisplank is standaard voorzien van een aantal snijplaten, maar alle kleuren en verschillende afmetingen zijn ook los verkrijgbaar. Zo kunt u de versleten snijplanken eenvoudig vervangen en kunt u blijven genieten van uw Profboard Snijplank. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een houten snijplank waar u een compleet nieuwe snijplank zou moeten kopen.

Een kunststof snijplank is ook veel hygiënischer dan een houten snijplank, omdat u verschillende snijplaten kunt gebruiken. Bovendien kunt u de losse kunststof snijplaten gewoon in de vaatwasser plaatsen waardoor u deze niet met de hand hoeft af te wassen. Het is dus veel makkelijker schoonmaken.

Ten slotte is een dikke kunststof snijplank natuurlijk veel steviger dan een houten of glazen snijplank. Hierdoor blijft de plank op zijn plek liggen en kunt u gemakkelijker in uw keuken aan de slag.

Profboard

De Profboard snijplanken uit ons assortiment zijn gemaakt van polyethyleen, een veelgebruikt soort kunststof. De snijplanken zijn er in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Maar wat is nu het voordeel van een kunststof snijplank?

Er zijn twee verschillende basisplanken te verkrijgen; de Profboard Private Collection en Profboard Professional Serie. De Profboard basisplank is evenals de losse snijplaten in verschillende maten verkrijgbaar. Tussen de twee basisplanken zijn een aantal verschillen zichtbaar.

De Profboard Private Collection is erop gemaakt om thuis te gebruiken. Deze snijplank is ideaal voor de hobbykok. Deze plank is wat dunner (ongeveer 2 centimeter) en kan daardoor makkelijker opgeborgen worden in uw keuken. Deze basisplank is in drie verschillende afmetingen beschikbaar.

Profboard Professional Serie heeft een wat dikkere plank (2,25 centimeter) en hogere pootjes. Het grote voordeel hiervan is dat de plank daardoor veel steviger en stabieler staat. Hierdoor schuift de plank ook absoluut niet, iets wat voor een professional een must is. Van deze serie zijn er vier verschillende afmetingen beschikbaar waaronder de grootste (40 bij 60 centimeter) van de complete Profboard collectie.

Systeem

De Profboard collectie werkt vrij eenvoudig. De basisplank zorgt voor de stevige ondergrond en vervolgens gebruikt u de losse snijplaten om verschillende productgroepen op te snijden. Deze losse snijplaten klikt u eenvoudig op de hoeken van de basisplank vast. Hierna ligt de snijplaat al vast op de plank. Zo eenvoudig is het!

Zoals eerder aangegeven, wordt iedere kleur voor een aparte productgroep gebruikt. Bent u dus klaar met het snijden van de tomaten en gaat u de kip snijden, klik de snijplaat dan weer los, pak de volgende snijplaat en klik deze weer vast. Binnen enkele tellen kunt u daardoor weer doorgaan met snijden.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog? Bel (0413-724991) of mail (info@e-messen.nl) dan vrijblijvend met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Kunststof Snijplank Categorie