In deze blog vindt 5 tips betreft het garneren van uw gerecht tijdens de kerstdagen. We geven u niet alleen uitleg betreft het maken van deze garnering, ook welke hulpmiddelen u hierbij nodig heeft. Gemakkelijk als u nog wat inspiratie zoekt voor het einde van het jaar, want het oog wil tenslotte ook wat.

 

Bolletjes fruit salade

Met een uithollepel wordt uithollen van diverse ingrediënten een stuk gemakkelijker. Daarnaast is een uithollepel ook geschikt voor het maken van een fruitsalade. Neem een aantal verschillende soorten kleuren fruit, denk hierbij aan een ananas, appel, galia meloen, kiwi, peer of mango. Met de uithollepel kunt u mooie bolletjes maken. Dit is een keer een andere salade dan gewend. 

Hussel na het uithollen van de diverse fruit soorten de verschillende soorten bolletjes voorzichtig door elkaar. Zo heeft u niet alleen een kleurrijke fruitsalade, het is ongetwijfeld ook erg lekker. Wilt u daarnaast wat verfrissing toevoegen aan de salade? Voeg er een aantal muntblaadjes aan toe, dit is niet alleen leuk voor de kleurvariatie het voegt ook extra verfrissing toe.  

 1. Homeij Keukenhulpjes set 4 delig
  Keukenhulpjes set 4 delig

  Met de keukenhulpjes van Homeij en Diamant Sabatier wordt koken een stuk gemakkelijker. De set bestaat uit vier handige artikelen, waaronder de dunschiller, keukenpincet, uithollepel en appelboor.

  € 30,90 Incl. BTW
garneren kerst

- vooral het gebruik van diverse kleurencombinaties bij het garneren is belangrijk. Hierdoor springt het gerecht er direct uit, dit maakt het aantrekkelijk en een lust voor het oog. Met een keukenpincet kunt u kleine ingrediënten gemakkelijk verplaatsen wat met de hand vaak niet te doen is.   

Roosjes maken van diverse groenten

Roosjes maken met bijvoorbeeld een komkommer, het lijkt erg moeilijk. Maar met deze handige tips, is het voor iedereen een makkelijke uitdaging.

Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Leg vervolgens alle plakjes komkommer voor de helft op elkaar zodat er een lange rups ontstaat. Rol vervolgens vanaf één kant alle plakjes op, houdt ze hierbij goed vast zodat ze niet uit elkaar vallen. Om ervoor te zorgen dat de bloem niet uit elkaar valt, zodra het losgelaten wordt, kunnen er een aantal cocktail prikkertjes doorheen geprikt worden.

Voor het fijne snijwerk is een schilmes of officemes geschikt. Bekijk hier onze groentemessen.

Toefjes maken

Toefjes maken geeft al snel een extra toevoeging aan een gerecht. De toefjes kunnen gemakkelijk gemaakt worden met spuitzak met (gekartelde) spuitmondjes. Vul een spuitzak met slagroom, draai de spuitzak vanaf de bovenzijde dicht tot aan het deel met de slagroom. Dit zorgt ervoor dat de slagroom er aan de bovenzijde niet uit gaat. Spuit de slagroom tot een mooi toefje. Om de kleur van de slagroom te veranderen, kunt u een druppel kleurvloeistof toevoegen, dit geeft een bijzondere twist. 

Bovendien is niet alleen slagroom geschikt voor het maken van toefjes, denkt u ook eens aan aardappelpuree of een salade voor op brood (bijvoorbeeld filet American) zo wordt de garnering voor uw diner of brunch op en top!

garneren toefjes

Boter of chocolade krullen

Boter krullen is erg eenvoudig en geeft een extra toevoeging aan uw brunch of lunch. Zorg ervoor dat uw boter halfzacht is. Bij te harde boter en te zachte boter lukt het niet om de boter te krullen. Schraap met een kartelmes over de boter, zodat er krullen ontstaan. Leg de krullen vervolgens in de koelkast, zodat ze harder kunnen worden en niet inzakken.

Voor het krullen van chocolade zijn andere handelingen nodig. Neem circa 200 gram chocolade druppels en smelt deze au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is moet de chocolade verdeeld worden over een koude plaat. Wanneer de chocolade een beetje uitgehard is kan het gekruld worden met een steakmes, laat tenslotte de chocolade volledig uitharden voor gebruik.  

 1. Victorinox gekarteld schilmes geel
  Victorinox gekarteld schilmes 2 stuks
  Gekleurd schilmes van Victorinox met een gekarteld lemmet. De schilmesjes zijn in vijf verschillende kleuren leverbaar. De schilmessen zijn te gebruiken om te snijden en te schillen.

  Vanaf € 10,00

  Incl. BTW

Garneren met poedersuiker

Ook met poedersuiker strooien, kan mooie creaties opleveren. Maar hoe gaat u hiermee te werk? Misschien denkt u bij het strooien van poedersuiker aan het strooien van poedersuiker over pannenkoeken heen. Echter is dit een té makkelijk idee en voor kerst niet extra speciaal.

Lekkere toetjes maken met kerst is vaak een must. Het garneren hierbij is ook erg belangrijk. Maak bijvoorbeeld een mooie kerstster of hart en besprenkel deze met poedersuiker. Benieuwd hoe u dit moet doen? Volg dan de volgende stappen; knip uit een blad een groot hart of een ster. Deze figuren moet op de taart kunnen. Als het figuur gemaakt is legt u deze op de taart (zorg daarom voor een schoon vel), besprenkel vervolgens de ster met poedersuiker. Als u het blad voorzichtig weghaalt ziet u het figuur, u kunt hierbij ook nog altijd kleinere figuurtjes maken.

garneren toetje

Voor allerlei garneerwerkjes is ook de decoratieset erg handig. Deze set bestaat uit speciale messen en uitstekers om bijvoorbeeld fruit-carving ontwerpen uit te snijden uit een meloen, appel of andere fruit- of groentesoorten.

 1. Decoratieset 6814-b
  Giesser decoratieset 7 delig

  Giesser decoratieset. Een 7-delige set die bestaat uit een oprolbare tas met 6 verschillende messen en een wetsteen zodat u de messen kunt slijpen. De set is ideaal voor het schillen en versieren van fruit en groenten.

  € 79,95 Incl. BTW