Het einde van het jaar nadert, de drukke kerstdagen komen eraan en dan komt ook het nieuwe jaar in zicht. Bij de drukke, maar voor velen vaak ook gezellige dagen hoort een lekkere maaltijd. Uren kokkerellen om voor vrienden, familie of bekende een heerlijk gerecht voor te schotelen. Dit zal er ongetwijfeld bij horen. Met de trancheersets binnen ons assortiment wordt u geholpen in de goede richting en wordt het trancheren van vlees, vis of gevogelte een stuk gemakkelijker. In deze blog laten we u daarom kennis maken met deze trancheersets, vertellen we hoe deze sets in elkaar zitten en hoe u deze kunt gebruiken in de keuken.

De trancheerset. Wat is het? En hoe te gebruiken?

Een trancheerset bestaat simpelweg uit een trancheermes en een vleesvork. Met een trancheerset kunt vlees of vis aansnijden en trancheren. De vork houdt het vlees op zijn plaats, terwijl het trancheermes het vlees in mooie, gelijke plakken snijdt. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Onderstaand zullen wij u hier informatie over geven.

De allereerste stap voor het trancheren van vlees is het bekijken van het vlees, vis of gevogelte. Het is namelijk belangrijk om het vlees, vis of gevogelte te trancheren tegen de draad in. Dit wordt ook wel haaks genoemd. Hierdoor blijft het vlees, vis of gevogelte erg mals. Als u niet tegen de draad in snijd, zult u ook merken dat het snijden niet zo soepel gaat, dit is allereerst jammer voor de smaakbeleving maar ook de structuur veranderd.

De tweede stap is het gebruiken van een vleesvork. Met de vleesvork houdt u hetgeen dat u wilt trancheren op de juiste plaatst, daarom is dit de tweede stap en kunt u de vleesvork in het vlees, vis of gevogelte plaatsen.

De laatste stap is daadwerkelijk het trancheren. Het mes is erg scherp en zal zo over hetgeen dat u wilt snijden glijden. Als u het vlees, vis of gevogelte in schuine plakken snijd, lijken de stukken groter.

Chroma Type 301 P517 Trancheerset

De hand geslepen Chroma messen hebben een V-slijping met een hoek van 15°.  De trancheerset wordt geleverd in een mooie doos, waar de messen veilig in zijn opgeborgen. Onderstaand wordt meer duidelijk over het lemmet en het heft van de Chroma trancheerset.

Het lemmet van deze set heeft een lengte van 18 cm. Het lemmet is gesmeed uit hoogwaardig Japans staal, type 301. Dit Japanse staal is speciaal en is verrijkt met Vanadium en Molybdeen, daarnaast bevat het minstens 0,7% koolstof. Hierdoor hebben de messen een hardheid van 56-58° HRC. De hardheid zorgt voor een goede scherpte behoud maar is daarnaast nog steeds makkelijk met de hand te slijpen op een wetsteen.

Nu u meer informatie heeft ontvangen van het lemmet. komt ook het heft aan bod. Het heft is gemaakt van 18/10 staal en volledig aan het lemmet gelast. Dit zorgt voor een perfecte basis en een hygiënisch geheel. Omdat het mes niet beschikt over een krop, is het mes volledig te gebruiken en te slijpen.

Wist u dat het type 301 van Chroma de naam Porsche draagt? Ferdinand Porsche heeft de messen ontworpen en met een duidelijke nadruk op het handvat. Met de vraag: ‘’hoe neem je een mes in de hand’’ is de heer Porsche de messen gaan ontwerpen. De uitkomst hiervan is een handvat en lemmet dat loodrecht op elkaar staan. Dit zorgt ervoor dat het mes stevig in de hand ligt, zelfs met natte of vettige handen.

 1. Chroma Type 301 P517 Trancheerset
  Chroma Type 301 P517 Trancheerset

  Chroma Type messenset voor het aansnijden van bijvoorbeeld braadstukken.

  Regular Price € 198,00 Special Price € 169,50 Incl. BTW
trancheerset chroma

Victorinox Grand Maître Trancheerset 2 stuks

Als u het fijn vindt een zwaarder mes in de hand te hebben, of heeft u juiste grotere handen? Dan is de set van Victorinox een echte aanrader. De trancheerset is gesmeed, dit is een van de oudste metaalbewerkingsmethoden.

De trancheerset is robuust, praktisch en daarnaast heeft de vlijmscherpe set een mooie afwerking. Het lemmet bestaande uit één stuk is gesmeed op typische westerse wijze en beschikt over X50CrMoV15 staal. Dit zorgt voor een snede die lang scherp blijft, ook bij zware belasting. Het heft van het mes is gemaakt van zwart POM en is naadloos bevestigd middels een drietal klinknagels. Het gewicht van het mes is perfect verdeeld, dit komt doordat de angel doorloopt.

 1. Victorinox Grand Maître Trancheerset 2 stuks
  Victorinox Grand Maître Trancheerset 2 stuks

  Victorinox heeft een serie die perfect is voor de echte professional. Iemand die houdt van een wat zwaarder mes is hier bij het juiste adres, de Grand Maître messen zijn namelijk gesmeed. Ook voor een persoon met wat grotere handen is dit mes erg fijn in gebruik.

  € 255,00 Incl. BTW
trancheerset victorinox