Ben jij klaar om te investeren in een hoogwaardig koksmes dat perfect bij jou past?
Hieronder vind je onze top 5 beste koksmessen voor aankomend jaar:

1. Diamant Sabatier Riyouri Koksmes 20cm – Een Budgetvriendelijke Optie

 • Enorm populair
 • Robuust heft met speciale antislipstructuur
 • Eenvoudig te slijpen
 1. Diamant Sabatier Riyouri koksmes 20 cm
  Diamant Sabatier Riyouri koksmes 20 cm

  Diamant Sabatier Riyouri koksmes met een lemmet van 20 cm lang. De Riyouri serie is ontworpen aan de hand van de Oosterse keuken. Riyouri betekent in het Japans namelijk "keuken". Het volledig stalen mes is geheel naadloos en daardoor extra hygiënisch. 

  Regular Price € 53,90 Special Price € 49,95 Incl. BTW

2. Global G-2 Koksmes 20cm – Japanse Kwaliteit

 • Gemaakt uit één stuk gepatenteerd CROMOVA 18 Japans staal
 • Veel ruimte voor uitbreiding in de G serie
 • Perfect voor professionals
 1. Global G2 koksmes
  Global G2 koksmes
  Global koksmes met een lengte van 20 cm. Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes.
  € 109,50 Incl. BTW

3. Robert Welch Signature Koksmes 20cm – Stijlvol en van Uitstekende kwaliteit

 • Top kwaliteit, ontwikkeld in samenwerking met topchefs
 • Gebogen lemmet voor soepele snijbeweging
 • Bekroond met verschillende awards
 1. Robert Welch Signature Koksmes 20 cm
  Robert Welch Signature Koksmes 20 cm
  Het koksmes van Robert Welch Signature staat voor comfort, kwaliteit en jarenlang plezier. Door het gebogen lemmet heeft het mes een soepele snijbeweging. Het koksmes is geschikt voor hakken, plakken snijden, kruiden snijden en voor vlees. Het is dus een echt allround mes.
  € 98,95 Incl. BTW

4. Kotai Koksmes Gyuto 20cm – Echt vakmanschap

 • 100% handgemaakt
 • Snel groeiend merk
 • Extreem scherp
 1. KOTAI Koksmes Gyuto 20 cm
  KOTAI Koksmes Gyuto 20 cm

  Bij het koksmes Gyuto van KOTAI komt het beste van twee werelden bij elkaar. De robuustheid die we uit het Westen kennen wordt gecombineerd met de Japanse precisie. Samen levert dit een kwalitatief geweldig koksmes op.

  € 120,00 Incl. BTW

5. Pintinox Professional Koksmes 20cm – Uitstekende Prijs-kwaliteitverhouding

 • Comfortabel én betaalbaar
 • Staal dat makkelijk te bewerken is, maar scherpte behoudt
 • Perfect voor starters
 1. Pintinox Professional Koksmes 20 cm
  Pintinox Professional Koksmes 20 cm
  Betaalbaar koksmes van Pintinox. De Professional lijn gemaakt van gesmeed AISI 420 staal. Ideaal voor de professionele chefkok en de hobby-kok. Het mes is geschikt voor hakken, plakjes en kruiden snijden en voor vlees.
  € 24,95 Incl. BTW

Maar hoe weet je nu welk koksmes het beste is voor jou?


Het kiezen van het beste koksmes is een persoonlijke beslissing en hangt af van individuele voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het maken van een keuze:

Gewicht: Overweeg of je de voorkeur geeft aan een lichter of zwaarder mes. Lichtere messen kunnen wendbaarder zijn, terwijl zwaardere messen vaak als stabiel en krachtig worden ervaren.

Lengte: De lengte van het lemmet varieert doorgaans tussen 16 en 30 cm. Kies een lengte die comfortabel aanvoelt en geschikt is voor de taken die je vaak uitvoert. Een gemiddelde lengte van 18 cm wordt vaak als veelzijdig beschouwd.

Slijpen: Overweeg hoe vaak je bereid bent het mes te slijpen. Japanse messen staan over het algemeen bekend om hun scherpere snijkanten en vereisen mogelijk minder frequent slijpen dan sommige Europese messen.

Stevigheid: Let op de constructie van het mes. Europese messen hebben vaak een doorlopend lemmet, wat extra stevigheid biedt, terwijl Japanse messen vaak lichter en wendbaarder zijn.

Comfort: Houd het mes vast en maak snijbewegingen om te beoordelen hoe comfortabel het aanvoelt. Het handvat moet goed in je hand liggen, en het mes moet gemakkelijk te hanteren zijn om vermoeidheid te voorkomen.

Onderhoud: Overweeg hoe gemakkelijk het mes te onderhouden is. Sommige messen zijn vaatwasmachinebestendig, maar handmatig reinigen wordt over het algemeen aanbevolen om de scherpte en levensduur van het mes te behouden.

Budget: Bepaal je budget en zoek naar messen binnen dat bereik. Er zijn kwalitatief hoogwaardige messen beschikbaar in verschillende prijsklassen.

Merk en reputatie: Overweeg messen van gerenommeerde merken met een goede reputatie voor kwaliteit en vakmanschap. Lees recensies en vraag advies aan experts of medekoks.

Verschillende Soorten en Populaire typen koksmessen

Europese Koksmessen: Traditionele Duurzaamheid

Europese messen, waaronder het traditionele Duitse koksmes, staan bekend om hun robuustheid en duurzaamheid. Deze messen hebben een scherpe punt en een breed lemmet, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende snij taken. Het gewicht van Europese messen is over het algemeen hoger dan dat van Japanse messen, wat zorgt voor een stabiel gevoel tijdens het gebruik. Ze worden vaak vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, en het lemmet loopt van de punt tot het begin van het handvat, wat zorgt voor stevigheid en stabiliteit. Europese messen zijn ideaal voor zwaardere snijwerkzaamheden en worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbare prestaties in professionele keukens.

Santoku-messen: Licht, Scherp en Geschikt voor Precisie

Santoku-messen zijn oorspronkelijk Japans van ontwerp en worden gekenmerkt door een breed lemmet en een afwezigheid van een scherpe punt. Ze zijn ontworpen voor veelzijdigheid en geschikt voor het snijden, hakken en plakken van vlees, vis en groenten. Kenmerkend voor santoku-messen is hun lichte gewicht en vlijmscherpe snijkanten, die zijn geïnspireerd op de oude kunst van het smeden van Japanse zwaarden. Deze messen hebben vaak kuiltjes op het lemmet om te voorkomen dat voedsel aan het mes blijft plakken. Santoku-messen zijn geliefd vanwege hun wendbaarheid en precisie bij verschillende snijtechnieken. Ze zijn ideaal voor thuiskoks die op zoek zijn naar een veelzijdig keukenmes.

Gyuto-messen: De Japanse Tegenhanger van het Koksmes

Gyuto-messen, afkomstig uit Japan, zijn de Japanse equivalenten van het westerse koksmes. Ze delen qua vorm veel overeenkomsten met traditionele koksmessen, met een puntig uiteinde en een gebogen buik voor schommelende snijbewegingen. Wat gyuto-messen onderscheidt, is hun gebruik van dunner, scherper staal, waardoor ze lichter zijn dan veel westerse messen. Het handvat van een gyuto-mes is vaak gemaakt van bamboe of hoogwaardig hout, wat bijdraagt aan het lichte en wendbare gevoel. Deze messen zijn veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan snijtaken, waardoor ze populair zijn in zowel professionele keukens als bij thuischefs die streven naar precisie en scherpte.

Do's en Don'ts voor Koksmessen: Houd je messen schoon en droog en vermijd de vaatwasser. Vaatwastabletten maken je messen dof en bot.