Er is bijna geen gerecht te bedenken waarbij u niet hoeft te snijden. Groente, vlees, vis of verse kruiden. Vaak moet u het eerst zelf snijden voordat u het in de pan gooit.
Nu kunt u niet alle messen overal voor gebruiken, daarom is het verstandig om na te denken welke messen voor u handig zijn en het meest van pas komen in uw keuken.
Er zit veel verschil in de messen die we verkopen, van lengtes, materiaal tot prijs.

Welke mes voor vlees

Het Vleesmes is een groot mes met een lang lemmet waar u moeiteloos vlees en vis mee kunt snijden. Door het lange lemmet snijdt het mes als boter door je vlees of vis heen en kunt u mooie en gelijke stukken snijden.

Welk mes om te fileren

Een Fileermes is een mes waarmee u flinterdun kunt snijden, denk daarbij aan het snijden van de huid van vis. U snijdt dus nooit te veel vlees of vis weg. Hierdoor is het mes ideaal om zachte vleessoorten en / of platte vis te fileren.

Welk mes voor oesters

Een Oestermes wordt zoals de naam al zegt gebruikt voor oesters. Het is een kort, dik mes dat wordt gebruikt om oesters mee open te wrikken en hun vlees uit de schelp te halen.

Welk mes voor brood

Het Broodmes is een mes dat niet iedereen nodig heeft, maar wel erg handig is om in huis te hebben, voor het snijden van een zelfgebakken brood of broodjes. U kunt hier perfect een klein broodje mee open snijden of bij een zelfgebakken brood mooie dunne sneden brood mee snijden.
Wist u dat een broodmes ook ideaal is voor het snijden van een wat zachter taart of gebak?!

Welk mes voor groenten en fruit

Een Officemes is ook een van de meest gebruikte messen in de keuken. Het is wat kleiner dan een koksmes en daarom erg makkelijk te gebruiken voor het snijden van groenten of fruit. Doordat het mes een wat kleiner en fijner lemmet heeft dan het koksmes is het fijn om te gebruiken wanneer u iets preciezer wilt snijden.

Universeel mes

Het Koksmes is een van de belangrijkste messen in de keuken omdat je deze bijna overal voor kunt gebruiken. Of het nu gaat om het snijden van groenten, vlees, vis of kruiden; met een koksmes is dat allemaal geen probleem. De messen zijn wat groter waardoor ze fijn in de hand liggen en hebben een groot lemmet (deel van het mes waarmee u snijdt).

Welk mes voor kinderen

Deze Kindermessen zijn speciaal ontworpen dat kinderen veilig kunnen leren snijden.
Het is niet zomaar dat er steeds meer messen voor kinderen op de markt komen: het is belangrijk om een 'passend' mes voor kinderen te gebruiken. Een handvat moet immers goed in de hand passen en ook stevig vastgehouden kunnen worden. Het handvat van een kindermes is kleiner en dunner en daardoor stevig vast te houden.
Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Belangrijk

Een vaatwasser is ongeschikt voor het reinigen van keukenmessen, etensresten die achterblijven op uw vaat of resten van uw vaatwasmiddel kunnen invreten op het lemmet of roestplekjes veroorzaken op uw mes. De kwaliteit van het mes zal hierdoor afnemen.