Begint u binnenkort aan een koksopleiding? In ons assortiment kunt u diverse opleidingssets vinden, die uw opleiding tot kok uitkomst bieden. Van een 9 delige opleidingsset tot aan een 27 delige opleidingsset. In de opleidingsset vindt u diverse items van messen tot spuitmondjes. In deze blog vertellen wij u meer over de Giesser 27 delige opleidingsset voor kok.

Als kok wilt u natuurlijk werken met de beste materialen, zodat u nieuwe dingen kunt leren, uw vaardigheden kunt verbeteren en zodat u uiteindelijk een top resultaat op tafel kunt zetten en misschien nog een stapje hoger, ooit die gedroomde Michelinster behalen.

Messen van hoge kwaliteit zijn vooral afkomstig uit Duitsland en Japan. De messen in deze opleidingsset zijn van het merk Giesser. Dit Duitse merk is al jarenlang actief. Voornamelijk in de productie van messen voor professioneel gebruik in de voedselindustrie. Door jarenlange ervaring en de nodige ontwikkelingen zijn deze messen ontstaan. In de Giesser 27 delige set vindt u verschillende grote messen tot aan een klein schilmesje en van het schilmesje tot aan spuitmondjes. Maar waar gebruik u de artikelen uit de messenset eigenlijk voor? Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende artikelen waar de set uit bestaat.

Messenmap

Het is van groot belang dat de messen veilig opgeborgen kunnen worden. Hiermee voorkomt u vervelende ongelukken. Een messenmap is ideaal voor een opleidingsset. Dit komt doordat de messenmap gemakkelijk vervoerd kan worden. Alle opleidingssets worden geleverd met een messenmap, want wie eenmaal investeert in een goede set, weet ook dat de lemmeten van de messen goed beschermd moeten worden. Zo voorkomt u dat de messen bot worden, het is beter voor de hygiëne en u voorkomt beschadigingen aan het mes doordat er mogelijk andere artikelen tegen de lemmeten aan kunnen komen.

Messenmap Giesser opleidingsset
Messenmap Giesser opleidingsset

Giesser Primeline

Alle messen in deze opleidingsset zijn uit de Primeline serie van Giesser. Deze lijn typeert zich door een zacht rubber handvat, dat door de behandeling met zilver-ionen een bacteriedodende werking heeft. Daarnaast is het een lichte serie, dat lekker vol in de hand ligt.

Koksmes 20 cm

Een koksmes is geschikt voor de meeste handelingen en creëert daarom ook de basis in de keuken. Een koksmes kan variëren van een kleiner tot een groter lemmet, maar is vooral te herkennen aan het hogere lemmet van 4 á 5 cm. Het koksmes in deze set heeft een lemmet van 20 cm. Met de punt van het mes kunt u gemakkelijk groenten en fruit schoonmaken en snijden en met brede gedeelte van het mes kunt u gemakkelijk vlees snijden of andere zware snij taken verrichten. 

Broodmes 21 cm

Of het nu gaat om een hoge sandwich, een dikke broodkorst, een taart of een klein broodje. Een broodmes is ideaal in de keuken. Een broodmes heeft een lang, gekarteld en scherp lemmet. Het handvat van de broodmes is gemaakt van een zacht rubberen handvat. Dit zorgt voor een stevige grip.

Fileermes 18 cm

Voor voornamelijk het bereiden van vis is dit mes het meest geschikt. Het mes is te herkennen aan zijn lange maar ook flexibele lemmet. Met het mes kunt u de vis heel dun snijden. Dit komt doordat het mes de graad perfect volgt. Ook kunt u een vis met het fileermes fileren, zodat alle graatjes verwijderd worden.

Opleidingsset Giesser 27 delig

Officemes 8 cm

Naast een aantal grote messen, wordt een kleiner mes vaak ook als erg prettig ervaren. Het officemes is daarom ook onmisbaar in de keuken. Het officemes is een kleiner mes, met een lemmet van 8 cm. Het mes is voornamelijk geschikt om groenten en fruit mee te schillen en te snijden. Het officemes heeft een handvat gemaakt van zacht rubber. Dit zorgt voor een stevige grip, zelfs bij vochtige handen.

Universeelmes 11 cm

Het universele mes van 11 cm heeft een smal en kort lemmet. Daarnaast heeft het mes kleine kartelrandjes. Het mes is geschikt voor verschillende toepassingen. Denk aan het snijden van kruiden, groenten en fruit. Het mes kan ook prima gebruikt worden voor het snijden van vlees.

Giesser opleidingsset

Aanzetstaal

Een aanzetstaal is letterlijk een stuk staal. Een gereedschap dat wordt gebruikt als messen bot worden. Met een aanzetstaal zorgt u ervoor dat uw messen weer scherp worden, zonder dat ze kartels krijgen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan onze blog ‘mes slijpen met een aanzetstaal’.

Dunschiller

De naam zegt het al. Een mesje dat ervoor zorgt dat u dun kunt schillen. Tijdens een koksopleiding leert u niet alleen hoe u om moet gaan, met grote messen, grote gerechten. U zult ook verfijnde gerechten moeten maken. Het schilmesje kunt u dan gebruiken voor het schillen van bijvoorbeeld wortel, komkommer, appels of asperges. Maar ook kunt u het gebruiken als u juist lange, dunne slierten wilt hebben, zodat u een bord mooi op kunt maken. Het mesje is te herkennen aan de opening die in het korte lemmet zit.

Dubbele uithollepel 

Met een uithollepel maakt u van een eenvoudig gerecht een waar kunstwerk. De uithollepel is te herkennen aan de bolletjes aan weerszijde. 1 van 22 mm en 1 van 25 mm. U kunt er bijvoorbeeld fruit mee uithollen, zodat u diverse kleine bolletjes meloen hebt. Ook kunt u er klokhuizen van appels en peren mee verwijderen. Maak een groentesoep met balletjes groenten voor in het najaar of een frisse balletjes fruitsalade in het voorjaar.

Opleidingsset Giesser
Opleidingsset Giesser

Spuitmondjes glad + kartel (14 stuks in totaal)

Uw gerecht afronden? Spuitmondjes kunnen u hier uitstekend bij helpen. De spuitmondjes gebruikt u in combinatie met een spuitzak. U kunt uw gerecht met de verschillende spuitmondjes decoreren en versieren. Ook zijn ze ideaal voor het vullen van soezen of eitjes.

Vleespincet

Als u een stuk vlees of vis aan het bereiden bent in een pan, is het erg fijn als deze mooi bediend kan worden op een bord. Met een pincet zorgt u ervoor dat u het vlees/vis gemakkelijk kunt omdraaien, zodat dit aan beide kanten gegaard kan worden. Maar de pincet is ook handig in gebruik als u het perfecte stukje vlees of vis of een bord wilt leggen.

Deegkrabbers 3 stuks

De deegkrabbers die in de set zijn opgenomen, zijn alle drie verschillend. Want wat voor gerecht je ook maakt, het moet allemaal op zijn eigen manier behandeld worden. Dit geldt ook voor deeg. Kijk maar naar brooddeeg of bladerdeeg, beide heel divers. Met een deegkrabber gemaakt van kunststof kun je deeg in porties verdelen zonder dat je beschadigingen in je werkblad of snijplank krijgt. Ook kun je met de deegkrabber je werkplaats schoon krabben.

Bent u ook benieuwd geworden naar onze overige opleidingssets? Neem dan een kijkje op onze website. Hier vindt u ook sets van Homeij en Diamant Sabatier.

  1. Giesser opleidingsset voor kok
    Giesser opleidingsset voor kok 27 delig
    Slagen voor je koksopleiding begint met het aanschaffen van goede messen. Deze set, speciaal samengesteld voor de opleiding Kok, is van de beste kwaliteit.
    € 199,00 Incl. BTW