e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.

Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.

Gaaf! Een mes maken van oud ijzer!

Onlangs kwam ik het volgende filmpje tegen. Hierin wordt een outdoor-mes gemaakt van oud ijzer. Het is een oud lagerhuis, wat volledig omgebouwd wordt tot een prachtig zakmes. Met behulp van een smidsvuur, een hamer en een slijpmachine kom je al een heel eind. Mooi om te zien! Mocht je het zelf willen proberen, succes en sterkte! We zijn benieuwd naar het resultaat!

Recept: Hertenbiefstuk op een bedje van paddenstoelen

Een heerlijk recept. Ideaal voor de kerst. Hertenbiefstuk op een bedje van paddenstoelen.

Mes slijpen met slijpmachine

De makkelijkste manier om een mes te slijpen is met een slijpmachine. Ik bedoel dan wel een messenslijpmachine. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor het slijpen van keuken- en zakmessen. Het belangrijkste voordeel is de vaste hoek. Door geleiders wordt het mes altijd in de juiste hoek geslepen. Er kan dus niks fout gaan. Wij hebben enkel slijpmachines van Chef'sChoice.

Mes slijpen met een wetsteen

In onze andere blogs kun je vinden hoe messen geslepen worden met bijvoorbeeld een aanzetstaal. Echter kunnen messen ook worden geslepen met een wetsteen. In deze blog vindt je hier meer informatie over.

Een mes slijpen

Ieder mes wordt een keer bot, zelfs het duurste en beste mes ter wereld. Door het te slijpen wordt de snede weer scherp. Slijpen is niets anders dan materiaal weghalen tot de gewenste vorm bereikt is. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren. In deze blog geven wij u meer informatie over het slijpen van een mes,

Mes slijpen met een aanzetstaal

Een aanzetstaal is een gereedschap, dat iedereen wel bekend is. Er zijn verschillende aanzetstalen verkrijgbaar, van grof tot glad en van keramiek tot belegd met een diamant coating. In deze blog geven wij meer informatie over het aanzetstaal.

Filmpje: de basis van het snijden

Een duidelijk filmpje over basis snijtechnieken, hoe het mes vast te houden en welke messen er minimaal in de keuken aanwezig moeten zijn. De uitleg wordt in het Engels gegeven door Nina Dols, Trade Marketing Director bij Zwilling.   https://www.youtube.com/watch?v=ycqqsd6srko Veilig snijden, de basis. Instructievideo van Toine Smulders, Diamant Sabatier

Recept: Winterse ragout van konijn

Zodra het kouder begint te worden is het wildseizoen weer in aantocht. Patrijzen, fazanten, hazen en vooral konijnen worden geschoten en belanden uiteindelijk op tafel. Hiermee kan bijvoorbeeld een heerlijke winterse ragout gemaakt worden.

Het heft

Iedereen weet ongetwijfeld dat er diverse messen zijn. Maar ieder mes heeft ook een ander heft. In deze blog vindt u alle informatie over de diverse heften van messen, met daarnaast diverse tips.

De onderdelen van het mes

Een keukenmes bestaat uit verschillende onderdelen. Om te weten wat, waar zit en hoe alles heet hebben wij een infographic gemaakt, Deze kun je vinden in onze blog.
86 producten