Iedereen weet ongetwijfeld dat er diverse messen zijn. Maar ieder mes heeft ook een ander heft. In deze blog vindt u alle informatie over de diverse heften van messen, met daarnaast diverse tips.
e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.
Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.
De onderdelen van het mes
Een keukenmes bestaat uit verschillende onderdelen. Om te weten wat, waar zit en hoe alles heet hebben wij een infographic gemaakt, Deze kun je vinden in onze blog.
Staalsoorten
Er zijn verschillende soorten messen, grote, kleine, koksmessen of broodmessen. Ieder mes heeft ook bepaald staalsoort. In deze blog vertellen we meer over deze staalsoorten.
Veel verschillende messen
In deze blog laten we jou kennis maken met de diverse messen die je kunt vinden binnen ons assortiment.
Het uitbeenmes
Een uitbeenmes is een mes speciaal gemaakt voor het uitbenen van vlees. Dit is een werk dat niet veel mensen zullen doen, aangezien we tegenwoordig het vlees netjes in lapjes, blokjes of pootjes kopen. Waar vroeger velen aan huis een varkens slachten en verwerkten is dit tegenwoordig alleen voor slachters, uitbeners en slagers voorbehouden. In deze blog geven we informatie over het uitbeenmes en hoe deze gebruikt wordt.
Het koksmes
Een goed koksmes is voor iedere (hobby)kok onmisbaar. Het is de alleskunner in de keuken. In deze blog geven we meer informatie over het koksmes en hoe deze gebruikt wordt in de keuken.
Het juiste mes kiezen
Hoe kiest u een mes uit? Het aanbod is tegenwoordig groot. Daardoor wordt het juiste mes uitzoeken steeds lastiger. De onderstaande handleiding zal u in ieder geval voor een deel in de goede weg leiden. Door een antwoord te geven op de vragen kunt u het juiste mes kiezen.
Nieuw ontwerp e-Messen.nl
We hebben er hard aan gewerkt en vorige week was dan eindelijk zo ver: e-Messen.nl heeft een nieuw ontwerp.