e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.

Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.

Nieuw: Diamant Sabatier Riyouri Uitbeenmes

De succesvolle messenlijn van Diamant Sabatier is uitgebreid met het Riyouri uitbeenmes. Dit mes is een van de laatste toevoegen aan een al reeds complete messenset. Binnenkort wordt het tourneermes geïntroduceerd en zal de serie uit maar liefst 9 verschillende messen bestaan.

CRKT Fossil, designed by Flavio Ikoma

Zakmessen bestaan in alle soorten en maten. Dit specifieke mes is erg speciaal in zijn soort. Door het unieke uiterlijk lijkt het alsof het uit een ander tijdperk komt. Schijn bedriegt, als u het mes vast heeft blijkt het compleet anders te zijn.

Mes onderhouden

Mes onderhouden
Net als alle producten heeft een keukenmes ook het nodige onderhoud en aandacht nodig. Voor de een is een mes puur een gereedschap om een appel door te snijden, voor de ander is het een verlengde van zijn/haar arm, die helpt om prachtige ingrediënten te verkleinen. Als dit laatste ook voor u geldt en u gaat zorgvuldig met uw keukenmes om, dan zult u daar jaren plezier van hebben. Wij geven u daarom graag meer informatie over het onderhouden van een mes.

Tip: Gebruik een geschikte snijplank

Naast een goed mes is een goede snijplank zeer belangrijk. Deze zorgt namelijk voor het langer scherp blijven van het mes. Bij een snijplank is het belangrijk dat deze zachter is dan het materiaal waarvan het mes gemaakt is. Zo zal het mes in de snijplank snijden en beschadigd het mes niet.

Filmpje: Damaststaal smeden

Een prachtig filmpje wat duidelijk laat zien hoe damaststaal gevormd wordt. Met chemicaliën wordt het staal gezuiverd. Door het staal door te knippen en samen te smeden ontstaat het getekende beeld. Het smeden van damaststaal is echt vakmanschap, net als het maken van een koksmes. Luxe messen worden dan ook alleen met de hand gemaakt, aangezien het veel tijd en kennis in beslag neemt.

Recept: Chinese tomatensoep

Een heerlijk recept dat past in ieder huishouden. Namelijk Chinese tomatensoep.

Koksmessen voor kinderen

Koksmessen voor kinderen
Dat veel kinderen het leuk vinden om mee te helpen bij van alles en nog wat, is bekend. Fabrikanten van verschillende messen merken zijn de laatste jaren speciale kindermessen gaan maken, zodat de kinderen veilig mee kunnen helpen met hun ouders in de keuken.

Een kijkje in de keuken van Robert Herder

Het molenmes is wereldwijd bekend om de langdurige scherpte en comfort tijdens het gebruik. Al ruim een eeuw worden de messen met de hand gemaakt en dat is te merken aan de kwaliteit. Stuk voor stuk komen de messen uit het kleine fabriekje in Solingen, allemaal met een vlijmscherp lemmet. Er worden heel wat handelingen gedaan voor een molenmes doet wat het moet doen. In dit filmpje worden een aantal van deze stappen duidelijk in beeld gebracht. Op 1.23 min wordt de belangrijkste stap gemaakt in de hele fabriek. De Solinger Dunnschliff wordt getest met de nagelproef. Het lemmet moet zo dun zijn dat het bol als het op een nagel wordt gedrukt. Iedere medewerker van Robert Herder draagt een stalen ring om hierop die test te doen.

Keukenmes vasthouden

Om een mes op de juiste manier te gebruiken en fijn te kunnen snijden is het vasthouden belangrijk. Het is een gereedschap en moet dus stevig in de hand liggen. In deze blog vindt u meer informatie.

Japanse messen

De Japanse messen zijn de laatste jaren populairder dan ooit. Waarschijnlijk zijn de zeer goede snijeigenschappen en het uiterlijk van de authentieke messen de oorzaak. In deze blog geven wij jou meer informatie over de Japanse messen.
72 producten