e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.

Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.

Opleidingsset van het merk Giesser

Als kok wilt u natuurlijk werken met de beste materialen, zodat u nieuwe dingen kunt leren, uw vaardigheden kunt verbeteren en zodat u uiteindelijk een top resultaat op tafel kunt zetten en misschien nog een stapje hoger, ooit die gedroomde Michelinster behalen. In deze blog vindt u meer informatie over de artikelen die in de opleidingsset zijn opgenomen.

Zalm roken in een kartonnen doos

Zalm roken in een kartonnen doos
Zet eens echt iets speciaals op tafel met Kerst: zelf gerookte zalm! Het klinkt moeilijk en alleen maar voorbestemd aan mannen met baarden en een flinke rookkast. Het tegendeel is echter waar. Zalm roken is eenvoudig met de spullen. Moeilijk is het niet, het kost alleen wat tijd. Gelukkig hoeft u niet constant erbij te zijn en doet de rook zelf zijn werk. Speciaal voor de feestdagen hebben we een mooie set samengesteld, helemaal compleet om zelf aan de slag te gaan met het koudroken van zalm. De set bestaat uit een koudrookgenerator, emmertje beukenrookmot, nitrietzout, een scherp zalmmes en een prachtige serveerplank van mangohout. Van voorbereiding tot serveren, aan alles is dus gedacht (alleen nog zelf de zalm toevoegen). Zeker weten dat u een onvergetelijke indruk maakt op uw gasten!

Vlees trancheren tijdens de kerstdagen

Met de trancheersets binnen ons assortiment wordt u geholpen in de goede richting en wordt het trancheren van vlees, vis of gevogelte een stuk gemakkelijker. In deze blog laten we u daarom kennis maken met deze trancheersets, vertellen we hoe deze sets in elkaar zitten en hoe u deze kunt gebruiken in de keuken.

Snijplank: welk materiaal is het beste?

Snijplank: welk materiaal is het beste?
Er is veel discussie over het beste materiaal voor een snijplank. Het beste materiaal is ook niet zo maar gevonden. Iedere materiaalkeuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Laten we beginnen met de uitleg wat een snijplank is. Een snijplank wordt gebruikt om voedsel op te snijden om klaar te maken voor bereiding. Snijden kan natuurlijk uit de hand (denk aan aardappels schillen), maar wordt veelal op een oppervlakte gedaan. Snijden op een vlak en stabiel oppervlakte is makkelijk dan bijvoorbeeld op een bord. Het zou natuurlijk zonde zijn om op het keukenaanrecht te snijden, aangezien het aanrecht binnen no-time vol krassen zit. Dit is dan ook een van de redenen dat een snijplank gebruikt wordt: voorkomen van beschadiging. Daarnaast is het hygiëne-aspect erg belangrijk, een snijplank is makkelijker schoon te maken dan een compleet aanrecht. Daarnaast kan de snijplank ook gebruikt worden om gesneden voedsel te transporteren, denk hierbij aan een fijn gesnipperd uitje dat van de snijplank geschoven wordt, rechtstreeks de pan in.

Nieuw: Ferrum Reserve messen

De Ferrum Reserve messen zijn nieuw in ons assortiment, een primeur voor de Benelux! Nog niet eerder werden de messen geïmporteerd naar ons kikkerlandje. Jammer, want het zijn ware kwaliteitsproducten. We nemen u mee met een kijkje in de keuken van Ferrum.

Giesser decoratieset

De Giesser garneerset bestaat uit een oprolbare tas, inclusief 6 messen en een wetsteen. De set is ideaal voor het schillen en versieren van fruit en groenten. Ook is de set ideaal voor het pellen van tomaten. Aardappelen en wortels kunnen bij voorkeur eenvoudig in mooie vormen worden gesneden.

Victorinox zakmes keuzehulp

Victorinox zakmes keuzehulp
U bent op zoek naar een Victorinox zakmes, maar krijgt de juiste maar niet gevonden. Wij snappen volledig dat u verdwaald raakt in de verschillende functies en mogelijkheden van deze zakmessen en daarom hebben wij een hulp voor u ingesteld. In deze blog leggen wij u uit waar u deze hulp kunt vinden en hoe gemakkelijk dit is om te gebruiken.

Op reis met de Opinel Nomad Outdoor Cooking Kit

De vakantieperiode breekt aan en om daar extra van te genieten komt Opinel met een Nomad Outdoor Cooking kit. Een praktisch en compacte messenset, waarin alles te vinden is wat u bij de hand wilt hebben op reis. De reisset bestaat uit drie verschillende zakmessen, een snijplank en een handdoek/draagtas. De messen zijn in verschillende groottes en hebben ieder hun eigen functie.

Mes graveren

Mes graveren
Wilt u een echt persoonlijk cadeau geven? Maak uw mes dan persoonlijk door het te laten graveren! Een naam, logo of handtekening, u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om op uw mes te laten zetten. Op deze manier maakt u een mes extra bijzonder! Handig om uw eigen mes te herkennen, maar ook leuk om een uniek cadeau te geven. In deze blog leggen wij u uit hoe wij het mes graveren en hoe u kunt aangeven wat u wil laten graveren.

Mesbeschermers

Mesbeschermers
Een mesbeschermer is een hoes voor een individueel mes. Hierdoor kan het lemmet (het gedeelte waar u mee snijdt) niet beschadigen of bot worden. Of u nu een professionele kok of een amateurkok bent, uw messen verdienen een veilige opbergplek. Wij hebben een uitgebreide collectie met mesbeschermers. Maar waarvoor is een mesbeschermer nu eigenlijk aan te raden?
86 producten