Het fileren van een hele zalm is een hele kunst. Om te beginnen is een scherp mes nodig. Gebruik je een bot mes, dan zul je een rafelig resultaat krijgen. Daarnaast is er voor het verwijderen van de graten een pincet nodig. Bekijk dit filmpje maar eens, waarin duidelijk te zien is hoe je een vis moet fileren en portioneren. Het vergt heel wat oefenen.
e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.
Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.
Recept: Zuurkooltaartjes met appel en wildzwijn
Een amuse wordt vaak als starter geserveerd, om de smaakpapillen te prikkelen. Met dit gerechtje gaat dat zeker lukken, met de vele smaken die erin verwerkt zijn.
Zwilling Henckels Twin Gourmet messenset
Een mooie messenset van Zwilling Henckels. De TWIN Gourmet messen behoren tot zeer geschikte messen voor de beginnende kok en de hobbykok.
Gaaf! Een mes maken van oud ijzer!
Onlangs kwam ik het volgende filmpje tegen. Hierin wordt een outdoor-mes gemaakt van oud ijzer. Het is een oud lagerhuis, wat volledig omgebouwd wordt tot een prachtig zakmes. Met behulp van een smidsvuur, een hamer en een slijpmachine kom je al een heel eind. Mooi om te zien! Mocht je het zelf willen proberen, succes en sterkte! We zijn benieuwd naar het resultaat!
Recept: Hertenbiefstuk op een bedje van paddenstoelen
Een heerlijk recept. Ideaal voor de kerst. Hertenbiefstuk op een bedje van paddenstoelen.
Mes slijpen met slijpmachine
De makkelijkste manier om een mes te slijpen is met een slijpmachine. Ik bedoel dan wel een messenslijpmachine. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor het slijpen van keuken- en zakmessen. Het belangrijkste voordeel is de vaste hoek. Door geleiders wordt het mes altijd in de juiste hoek geslepen. Er kan dus niks fout gaan. Wij hebben enkel slijpmachines van Chef'sChoice.
Mes slijpen met een wetsteen
In onze andere blogs kun je vinden hoe messen geslepen worden met bijvoorbeeld een aanzetstaal. Echter kunnen messen ook worden geslepen met een wetsteen. In deze blog vindt je hier meer informatie over.
Een mes slijpen
Ieder mes wordt een keer bot, zelfs het duurste en beste mes ter wereld. Door het te slijpen wordt de snede weer scherp. Slijpen is niets anders dan materiaal weghalen tot de gewenste vorm bereikt is. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren. In deze blog geven wij u meer informatie over het slijpen van een mes,
Mes slijpen met een aanzetstaal
Een aanzetstaal is een gereedschap, dat iedereen wel bekend is. Er zijn verschillende aanzetstalen verkrijgbaar, van grof tot glad en van keramiek tot belegd met een diamant coating. In deze blog geven wij meer informatie over het aanzetstaal.
Filmpje: de basis van het snijden
Een duidelijk filmpje over basis snijtechnieken, hoe het mes vast te houden en welke messen er minimaal in de keuken aanwezig moeten zijn. De uitleg wordt in het Engels gegeven door Nina Dols, Trade Marketing Director bij Zwilling. https://www.youtube.com/watch?v=ycqqsd6srko Veilig snijden, de basis. Instructievideo van Toine Smulders, Diamant Sabatier
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 4
- Pagina 5
- Pagina 6
- U lees momenteel pagina 7
- Pagina 8
- Pagina Volgende