Een prachtig filmpje wat duidelijk laat zien hoe damaststaal gevormd wordt. Met chemicaliën wordt het staal gezuiverd. Door het staal door te knippen en samen te smeden ontstaat het getekende beeld. Het smeden van damaststaal is echt vakmanschap, net als het maken van een koksmes. Luxe messen worden dan ook alleen met de hand gemaakt, aangezien het veel tijd en kennis in beslag neemt.
e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.
Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.
Recept: Chinese tomatensoep
Een heerlijk recept dat past in ieder huishouden. Namelijk Chinese tomatensoep.
Een kijkje in de keuken van Robert Herder
Het molenmes is wereldwijd bekend om de langdurige scherpte en comfort tijdens het gebruik. Al ruim een eeuw worden de messen met de hand gemaakt en dat is te merken aan de kwaliteit. Stuk voor stuk komen de messen uit het kleine fabriekje in Solingen, allemaal met een vlijmscherp lemmet. Er worden heel wat handelingen gedaan voor een molenmes doet wat het moet doen. In dit filmpje worden een aantal van deze stappen duidelijk in beeld gebracht. Op 1.23 min wordt de belangrijkste stap gemaakt in de hele fabriek. De Solinger Dunnschliff wordt getest met de nagelproef. Het lemmet moet zo dun zijn dat het bol als het op een nagel wordt gedrukt. Iedere medewerker van Robert Herder draagt een stalen ring om hierop die test te doen.
Keukenmes vasthouden
Om een mes op de juiste manier te gebruiken en fijn te kunnen snijden is het vasthouden belangrijk. Het is een gereedschap en moet dus stevig in de hand liggen. In deze blog vindt u meer informatie.
Japanse messen
De Japanse messen zijn de laatste jaren populairder dan ooit. Waarschijnlijk zijn de zeer goede snijeigenschappen en het uiterlijk van de authentieke messen de oorzaak. In deze blog geven wij jou meer informatie over de Japanse messen.
Messenblokken
Een messenblok is een goede en handige manier om verschillende messen goed op te bergen en toch binnen handbereik te houden. Er zijn legio keuzes wanneer je een blok gaat uitzoeken. Verschillende kleuren, materialen, afmetingen en vormen. Om er zeker van te zijn, dat je een goede keuze hebt gemaakt zal ik uitleggen wat belangrijk is en waar je op moeten letten.
Recept: Pastinaaksoep met uitgebakken spek
De pastinaak is de laatste jaren weer flink in opmars. Maar goed ook, want er zijn erg lekkere dingen mee te maken. Het is een ouderwetse groente en daarom maak ik er het liefst een ouderwets lekkere soep van. Gewoon goed, stevig en voedzaam.
Zakelijk messen bestellen
Ons assortiment is breed en diep en hiermee kunnen wij zowel particulieren als zakelijke afnemers van dienst zijn. Of het nu gaat om een restaurant, dat tafelmessen zoekt of een internationale groenteverwerker, die op zoek is naar koolmessen, wij helpen u graag.
Hele zalm fileren
Het fileren van een hele zalm is een hele kunst. Om te beginnen is een scherp mes nodig. Gebruik je een bot mes, dan zul je een rafelig resultaat krijgen.Daarnaast is er voor het verwijderen van de graten een pincet nodig. Bekijk dit filmpje maar eens, waarin duidelijk te zien is hoe je een vis moet fileren en portioneren. Het vergt heel wat oefenen.
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 5
- Pagina 6
- U lees momenteel pagina 7
- Pagina 8
- Pagina 9
- Pagina Volgende