Ieder mes wordt een keer bot, zelfs het duurste en beste mes ter wereld. Door het te slijpen wordt de snede weer scherp. Slijpen is niets anders dan materiaal weghalen tot de gewenste vorm bereikt is. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren. In deze blog geven wij u meer informatie over het slijpen van een mes,
e-Messen.nl blog, vlijmscherp geschreven.
Lees hier alles over staalsoorten, hardheden, je mes slijpen en nog veel meer.
Mes slijpen met een aanzetstaal
Een aanzetstaal is een gereedschap, dat iedereen wel bekend is. Er zijn verschillende aanzetstalen verkrijgbaar, van grof tot glad en van keramiek tot belegd met een diamant coating. In deze blog geven wij meer informatie over het aanzetstaal.
Filmpje: de basis van het snijden
Een duidelijk filmpje over basis snijtechnieken, hoe het mes vast te houden en welke messen er minimaal in de keuken aanwezig moeten zijn. De uitleg wordt in het Engels gegeven door Nina Dols, Trade Marketing Director bij Zwilling.
Recept: Winterse ragout van konijn
Zodra het kouder begint te worden is het wildseizoen weer in aantocht. Patrijzen, fazanten, hazen en vooral konijnen worden geschoten en belanden uiteindelijk op tafel. Hiermee kan bijvoorbeeld een heerlijke winterse ragout gemaakt worden.
Het heft
Iedereen weet ongetwijfeld dat er diverse messen zijn. Maar ieder mes heeft ook een ander heft. In deze blog vindt u alle informatie over de diverse heften van messen, met daarnaast diverse tips.
De onderdelen van het mes
Een keukenmes bestaat uit verschillende onderdelen. Om te weten wat, waar zit en hoe alles heet hebben wij een infographic gemaakt, Deze kun je vinden in onze blog.
Staalsoorten
Er zijn verschillende soorten messen, grote, kleine, koksmessen of broodmessen. Ieder mes heeft ook bepaald staalsoort. In deze blog vertellen we meer over deze staalsoorten.
Veel verschillende messen
In deze blog laten we jou kennis maken met de diverse messen die je kunt vinden binnen ons assortiment.
Het uitbeenmes
Een uitbeenmes is een mes speciaal gemaakt voor het uitbenen van vlees. Dit is een werk dat niet veel mensen zullen doen, aangezien we tegenwoordig het vlees netjes in lapjes, blokjes of pootjes kopen. Waar vroeger velen aan huis een varkens slachten en verwerkten is dit tegenwoordig alleen voor slachters, uitbeners en slagers voorbehouden. In deze blog geven we informatie over het uitbeenmes en hoe deze gebruikt wordt.
Het koksmes
Een goed koksmes is voor iedere (hobby)kok onmisbaar. Het is de alleskunner in de keuken. In deze blog geven we meer informatie over het koksmes en hoe deze gebruikt wordt in de keuken.
Pagina
- Pagina Vorige
- Pagina 1
- ...
- Pagina 4
- Pagina 5
- Pagina 6
- U lees momenteel pagina 7
- Pagina 8
- Pagina Volgende